Şehit Ailelerine Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni

Gümüşhane’de şehit ve gazi olan askerlerin ailelerine Cumhurbaşkanlığınca gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nın teslim edilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Gümüşhane Valiliği tarafından düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in de katıldığı törende, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen silahlı çatışma sonucunda 1 Şubat 2016 tarihinde şehit olan Jandarma Teğmen Recep Erdoğan'ın babası Vahittin Erdoğan, annesi Mecnur Erdoğan ve kardeşi Osman Erdoğan'a ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sonucunda Ankara İl Jandarma Genel Komutanlığı önünde yaralanarak gazi olan Serdar Aydın, eşi, kızı ve oğluyla, yine 15 Temmuz hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yaralanarak gazi olan Necmettin Utuş’a Üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı 2993 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereğince Bakanlar Kurulu'nun önerisi üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası tevcihlerini ve Beratları Gümüşhane Valisi Okay Memiş tarafından takdim edildi.

Törende konuşan Vali Memiş, “Ya öldük ya da yeni bir devlet kurduk. 1071’de kapıları açılan Anadolu’da var olma mücadelesi veriyoruz. Hiçbir zaman da emperyalist emellerle hareket etmedik. Şu anda da aynı duygu ve düşünceyle, aynı hoşgörüyle ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen, dünyadaki mazlum milletlerin adeta umudu olan Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Afrin'de Türk Silahlı Kuvvetlerimizle bir harekât yapılmaktadır. Ben Cenab-ı Hak’tan ordumuzu muzaffer eylemesini niyaz ediyorum. İnşallah ordumuz orada yol almış, Suriye’nin kuzeyinde yuvalanmış terör örgütlerini en kısa sürede temizleyecektir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, sonrasında yaptığı bir açıklamada, şehitlerimiz ve gazilerimiz adına düzenlenen bu tören için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Gümüşhane Valiliği’ne teşekkür ettiklerini belirterek, “Şehit ve gazilerimiz bu vatanın bekası için her türlü fedakârlığı göstererek mücadele verdiler. Onların göstermiş olduğu fedakârlıklar, milletimizin tarihine unutulmayacak şekilde yazılmıştır. Gelecek kuşaklar da bu kahramanlarımızı ve kahramanlıklarını okuyarak onları anlayarak, emanetlerini sürdürmek sorumluğu ile ülkemizi geleceğe taşıyacaklar. İnşallah biz her zaman olduğu gibi bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bugün kendileri ile iftihar ettiğimiz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz bunun en büyük teminatıdır. Biz hepsi ile ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Gazilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunarken, şehitlerimize de Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.”