Şehidimizin adı sonsuza kadar yaşatılacak

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Torul Meslek Yüksekokulu’na yaptığı ziyarette Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın isminin verildiği konferans salonu ve hatıra ormanının açılışını gerçekleştirdi.

Rektörümüz hain PKK’lı teröristler tarafından kaçırılıp, daha sonra şehit edilen ve şahadet mertebesine ulaşan Necmettin Yılmaz öğretmenimizin ismiyle konferans salonu ve hatıra ormanının açılışını gerçekleştirdi. Şehidimizin annesi ve babasının da katıldığı açılış töreninde Rektörümüz, Gümüşhane Torul İlçe Kaymakamı Ertuğrul Arslan, Gümüşhane Torul İlçe Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Gümüşhane Torul Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Merdan’a konferans salonuna böyle bir anlam yükledikleri için teşekkürlerini iletti.

Konferans salonun açılışında konuşan Rektörümüz, “Bugün burada, Hain PKK’lı teröristler tarafından kaçırılıp, şehit edilen öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ın adını verdiğimiz konferans salonu ve Orman İşletme Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yapmış olduğumuz hatıra ormanının açılışını gerçekleştiriyoruz. Burada yapılan toplantılarla ve dikilen 500 adet ağaçla şehidimizin adını da yaşatmış olacağız. Necmettin Öğretmenimizin şahadetini yüce rabbim kabul eylesin. Ailesine de sabırlar diliyorum. İçeride ve dışarıda güvenlik güçlerimizin ülkemizin birliğini, beraberliğini ve menfaatlerini korumak için mücadele ettiği bu zorlu dönemde milletimizin birliğinin, bütünlüğünün daim olmasını temenni ediyorum. Allah bu millete bu devlete zeval vermesin. Bizim büyük ve güçlü bir Türkiye olmamız gerekiyor. Sadece kendimiz ve İslam coğrafyası için değil, bütün insanlığın buna ihtiyacı var. Bunu da olan biten olaylardan görmekteyiz. Bu nedenle de birliğimizi beraberliğimizi ne olursa olsun korumamız lazım. Küçük hesaplar peşinde olmamamız lazım. Açılışını yaptığımız bu salonun ve akabinde hatıra ormanının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz, bu anlamlı açılışlar için katkı sunan bütün herkese şükranlarını sundu. Yılmaz, “Allah’a hamd olsun ki eğitim camiamıza böyle bir öğretmen yetiştirdim. Bu konferans salonu ile birlikte oluşturulan hatıra ormanına oğlum Necmettin’in ismini vermenizden dolayı Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Rektörümüze ve Orman İşletme Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Bize onurların en büyüğünü yaşattınız ve yaşatmaya da devam ediyorsunuz.” şeklinde konuştu.

• Gösterim 1927