Rektörümüzün Yeni Yıl Mesajı

Yeni yılın gelmesiyle birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, bir kutlama mesajı yayımladı. Rektörümüz mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“2020 yılını başta salgın hastalıklar ve doğal afetler olmak üzere çeşitli sıkıntılarla geride bırakıyoruz. Öğrencilerimizden uzak bir şekilde yeni yıla gireceğimiz şu günlerde inşallah bu sıkıntıları da biran önce geride bırakıp kampüsümüzde eski günlerimize döneriz. Çünkü Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak öğrencilerimizi ve onlarla yüz yüze eğitim yapmayı çok özledik. Onlarsız bir üniversite ve kampüsün tatsız bir yemeğe benzediğini de görmüş olduk.

2020 yılı her ne kadar bizler için öğrencilerimizden ayrı geçen üzücü bir yıl olmasına rağmen, birçok yeniliğe ve tecrübeye de vesile oldu. Derslerimizi, toplantılarımızı, akademik ve bilimsel çalışmalarımızı online (çevrimiçi) olarak vermeye başladık. Dijital çağa çok hızlı bir şekilde uyum sağladık. Başarılarından ödün vermeyen bir üniversite olarak bu yılda da çeşitli kazanımlar elde ettik. Daha önceki yıllarda aldığımız başarılarda olduğu gibi 2020 yılında da ulusal ve uluslararası alanda pek çok bilimsel çalışmaya, projeye ve başarıya imza attık. Bunun yanında şehrimizde kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içerisinde düzenlediğimiz online (çevrimiçi) toplantılar ve daha birçok etkinliklerle gerek akademi dünyasına gerekse de şehrimizin sosyal ve kültürel yönden gelişimine büyük katkı sağladığımıza inanıyorum.

Yeni bir yıl, yeni başlangıçları ve umutları da beraberinde getirir. 2021 yılının da bu umutların habercisi olacağı inancındayım. Bu duygu ve düşünceler ışığında 2021 yılının ülkemiz için salgın hastalıklardan ve afetlerden uzak bir yıl olmasını, birlik ve beraberlik anlayışımızın daha da pekişmesini; milletimize, Gümüşhane’mize ve Gümüşhane Üniversitesi ailesine sağlık, başarı, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, yeni yılınızı en içten dileklerimle kutluyorum.”