Rektörümüzün Yeni Akademik Yıl Açılış Mesajı

Hoşgeldiniz
Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 2018-2019 eğitim öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrenciler için “hoşgeldiniz” mesajı yayımladı. Rektörümüz yayımladığı mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:
“Sevgili Gençler,
Eğitim; çağa uygun olarak sürekli değişen ve gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen bir süreçtir ve bu süreç toplumu yücelten, insanlığa yön veren en önemli etkendir.
Her ile bir üniversite projesi ile 2008 yılında kurulan üniversitemiz, 2018-2019 eğitim-öğretim yılına 2 Enstitü, 7 Fakülte, 2 Yüksekokul, 10 Meslek Yüksekokulu ve 8 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile başlıyor. İyi bir üniversite eğitimi hepinizin hakkıdır. Her geçen gün büyüyen üniversitemiz 2018-2019 eğitim- öğretim yılında fiziki yapısı, teknolojik imkânları ve öğretim kalitesi gibi birçok alanda gerçekleştirdiğimiz pek çok yenilikle siz değerli öğrencilerimizi karşılamanın heyecanını yaşamaktayız. Öğrencilerimizin beklenti, ihtiyaç, talep ve isteklerinin bütün işlem, karar ve süreçlerinde merkeze alındığı “öğrenci odaklı” bir yükseköğretim kurumu olan Gümüşhane Üniversitesi; ekonomik, sosyal, kültürel, tarihi ve siyasi açıdan bölgesinde ve dünyada lider konuma yükselen ülkemizin üstlendiği amacı kavramış bir üniversitedir.
Değerli Gençler,
Eğitim; emek, sabır, uzun çalışma süreci ve odaklanma gerektiren çok önemli bir uğraştır. Bu uğraşta başarılı olmak hepinizin temel hedeflerinden biri olmalıdır. Üniversitemizde alacağınız eğitim sizlerin mesleki gelişiminizin başlangıç noktası olacaktır. Ailelerimiz çocuklarının bizlere emanet olduğunu bilmelidirler. Ailelerinizden uzakta olmanız zaman zaman buruk bir hüzün duymanıza neden olabilir. Gümüşhane Üniversitesi olarak bizler, sizlerin bu psikolojiyi yenmeniz için gereken bütün çalışmaları severek yapmaktayız. Gümüşhane ilimiz doğal özelliklerinden fazla, birçok önemli kültüre ev sahipliği yapmış tarihi ve butik bir üniversite şehridir. Şehir ile bütünleşen üniversitemiz, başta spor olmak üzere her türlü sosyal aktivitelerinizi ve kişisel gelişiminizi gerçekleştirmeniz için yeterli altyapı imkânına sahiptir. Nitelikli bir eğitimin toplumumuzun her bireyine en üst seviyede verilmesi amacıyla öğrencilerimizi sadece akademik bilgilerle donanmış bireyler olarak değil, milli ve manevi değerlerine sahip, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri gelişmiş bireyler olarak da yetiştirmeyi önceliklerimiz arasında görüyoruz. Fakültelerimizde kurduğumuz uygulama birimleri ile mesleki gelişiminize katkıda bulunmanın yanı sıra arkadaş ortamı içerisinde bulunarak, sosyal gelişiminizi de gerçekleştirmiş olacaksınız. İçinde yaşadığımız bilgi çağında imkânlar ve programlar birbirine çok yaklaştığından üniversite farkı da hemen hemen ortadan kalkmıştır. Bu nedenle öğrencilerimizin kazandıkları ve devam etmekte oldukları bölümlerini sevmeleri ve gönüllerini işlerine vermeleri büyük önem taşımaktadır. Zira üniversite öğrenimi sonrası edineceğimiz iş ve mesleğimiz hayatımızın önemli bir kısmını kaplayacaktır. Gerçek anlamda tatmin olmanın tek yolu sevdiğimiz işi yapmamızdır.
Tüm bu duygu ve düşünceler ile birlikte, üniversitemizi yeni kazanan öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, bütün öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.  Gümüşhane Üniversitesi’nin 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ülkemize, üniversitemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”