Rektörümüzün Ramazan Bayramı Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Ramazan Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şu sözlere yer verdi:

“Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’in sona ermesiyle birlikte bir bayrama daha kavuştuk. Milletçe ortak temel değerlerimiz etrafında birleştiğimiz bayramlar, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarıldığı, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, aile ve toplum olarak birlik ve beraberlik içinde olmanın hazzını yaşadığımız özel ve anlamlı günlerdir. Büyük bir sabırla ve inanarak tuttuğumuz oruçların mükâfatı olan Ramazan Bayramı, ülkemizde halen devam eden Covid-19 salgını dolayısıyla bu yıl biraz daha farklı bir şekilde kutlanıyor. Her ne kadar sevdiklerimizden sosyal mesafe açısından uzak bir bayramı geçirecek olsak da, inanıyorum ki bu sıkıntılı günleri de en kısa sürede atlatıp, hep birlikte mutlu günler göreceğiz.

Bayrama sağlıklı, umut ve güven içinde ulaşmayı ümit eden bizler için bugün umutsuzluğu gönüllerimizden söküp atma günüdür. Bugün bayram neşesini tüm sevdiklerimizle paylaşacağımız en güzel gündür. Dayanışmanın ve birlik olmanın coşkusunu en derin şekilde hissettiğimiz bu bayram günlerinde tek yürek olarak ülkemizi daha iyi günlere götüreceğimize tüm kalbimle inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gümüşhane halkımız, üniversitemiz öğrencileri ve personellerimiz olmak üzere, gönül coğrafyamızın ve İslâm âleminin mübarek Ramazan bayramını en içten duygularımla kutluyor; sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum.”