Rektörümüzün Çanakkale Zaferi Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106’ıncı yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

Rektörümüz mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“Millet olarak imkânsızlıklar içindeyken bile ‘Çanakkale Geçilmez!’ dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçıları olarak Çanakkale Zaferi’nin 106’ıncı yılını büyük bir şeref ve gururla kutluyoruz. 1915 yılında düşman kuvvetlerine karşı denizde ve karada gösterilen bu büyük başarı, şanlı tarihimizin gurur abidesi olmuştur. 106 yıl sonra bile Türk milleti; vatanına, tarihine, milli ve manevi değerlerine sahip çıkmaktadır; içeride ve dışarıda kurumlarımızı yıpratarak ülkemizi bölmek ve ideallerinden koparmak amacıyla türlü oyunlar içinde olan karanlık ellere izin vermemektedir. Tıpkı 106 yıl önce olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanı bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Gümüşhane Üniversitesi olarak tarihiyle övünen ve vatanını seven güzel nesiller yetiştirerek, atalarımızın emanetine kararlılıkla sahip çıkacağımızı bir kez daha ifade etmek isterim. Onların emaneti, bizim emanetimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte bizlere bu zaferin gururunu yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu mücadeleye katılan ordumuzun tüm mensupları ile bugüne kadar vatanı uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’miz kutlu olsun.”