Rektörümüzün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek bir mesaj yayımladı:
“Engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutlanmaktadır. Engellilik doğal yaşamın bir sonucu olarak tüm canlılarda bulunabilen bir niteliktir. Ama asla değersizleştirici ve utanılası bir durum değildir. En büyük engelin zihinlerde ve kalplerde olduğu bir gerçektir. Engelli vatandaşlarımızın, gündelik hayatta yaşadıkları sorunların çözülerek, toplumumuzun tüm fertleriyle eşit hak ve özgürlüklere sahip olması ve toplumda aktif roller üstlenmesini sağlamada hepimizin önemli görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. Gümüşhane Üniversitesi olarak, hepimizin birer engelli adayı olduğu bilinciyle engelli vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize bu hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu düşünceden hareketle, Dünya Engelliler Gününün tüm dünyada ve ülkemizde engellilere karşı daha fazla anlayış ve hassasiyet geliştirmemize katkı sağlamasını temenni ediyor; engelli kardeşlerimize, ailelerine ve onlara gönülden destek veren herkese sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum.”