Rektörümüzden Rize’de Önemli Ziyaretler

Bir dizi ziyaret ve çalışma için Rize’de bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır ve Genel Sekreter Doç. Dr. Fatih Yalçın ile birlikte Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ı ziyaret etti.

Rektörümüz, gerçekleşen ziyaret hakkında, “Gümüşhane Üniversitesi olarak iki sene içerisinde çok yol aldık. Ulusal ve uluslararası alanda birçok projeye imza attık. Tabi üniversitemizin kalitesini artırmak için yaptığımız projelerimiz burada bitmiyor. Üniversitelerimiz arasında işbirliği ve kalkınmayı geliştirmek amacıyla sık sık ziyaretlerde bulunuyoruz. Rize ilimize yaptığımız ziyarette de Sayımız Valimiz Kemal Çeber, Belediye Başkanımız Rahmi Metin ve Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ı makamlarında ziyaret ettik.

Sayın Valimizin misafirperverliğinden dolayı çok memnun olduk. Üniversitemizin gelişimi hakkında memnuniyet verici haberler aldığını söylediler. Kendisine Gümüşhane Üniversitesi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Belediye Başkanımız da yine aynı şekilde bizlere misafirperverliğini gösterdiler. Sayın Başkanımız Rize ve Gümüşhane arasında kurulacak bir dostluk köprüsüne üniversitelerimizin vesile olmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

14-16 Mart tarihleri arasında Mersin’de Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile birlikte ‘Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ni düzenlemiştik. Kongrenin ikinci ayağı olan ‘2’nci Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ni de 7-9 Kasım 2019 tarihinde Bayburt Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliğinde düzenleyeceğiz. Ev sahibi olarak düzenleyeceğimiz 2’nci Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi öncesinde hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu nedenle de Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a yaptığımız ziyarette kongre hakkında görüşmelerimiz oldu. Bunun haricinde iki üniversite arasında ikili ilişkilerin daha da artması yönünde yapılacak projeler ve bilimsel aktiviteler hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Rize ilimize yaptığımız ziyaret bizler açısında çok verimli ve olumlu geçti. Misafirperverliklerinden dolayı Rize Valimiz Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a çok teşekkür ediyorum. Kendilerini en kısa sürede Gümüşhane Üniversitemize davet ediyorum.” değerlendirmelerde bulundu.