Rektörümüzden 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Büyük Zafer’in 98’inci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Rektörümüz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1919’da çeşitli zorluklar ve türlü imkânsızlıklar içinde başlatılan istiklal mücadelesinin devamı olarak 1922 yılında Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde zaferle sonuçlanan Büyük Zafer, şanlı tarihimizin altın sayfalarında yerini almıştır. Kazanılan bu zafer, Türk milletinin asla bağımsızlığını terk etmeyeceğinin ve bu uğurda canları pahasına mücadele verebildiğinin bir kanıtı olarak tarihe geçmiştir. Büyük bir coşku ve heyecanla yıldönümünü kutladığımız bu zafer, bugün de aynı yolda olmanın onuru ve gururuyla ödün vermeden muasır medeniyetlerin üstüne çıkma hedefine milletçe ilerleme yolunda bizlere ışık olmaktadır. Başkomutanımızın liderlik ve komutanlık dehası ile ordu-millet bütünlüğü içinde kazanılan bu büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz temellerini oluşturmuştur.

Türk milletinin 1071’de Malazgirt’te başlayan şanlı yolculuğu, 30 Ağustos 1922’de kazılan zaferle taçlanarak Anadolu’nun topraklarının Türklere ait olduğunu kanıtlamıştır. 15 Temmuz 2016’da ise Türk’ün azim ve kararlığı ile bağımsızlığına olan düşkünlüğü tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir.

Bu vesileyle belirtmek isteriz ki Gümüşhane Üniversitesi olarak birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, bu toprakları canları pahasına kazanmış ecdadımıza layık olmanın inancı ve gayretiyle, aklın ve bilimin ışığında, gençlerimizi yetiştirmeyi kendimize amaç edindik. İnanıyoruz ki yetiştirdiğimiz her bir genç ülkemizin geleceğinin teminatı olarak çalışacaktır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle birlikte Büyük Zafer’in 98’nci yıl dönümünde, bu zaferin elde edilmesinde ve ülkemizin bekası için dün olduğu gibi bugün de canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyor, yüce Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”