Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, YÖK Başkanını ziyaret etti

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve beraberinde Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz ve Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ile Ankara’da Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ı makamında ziyaret etti.
Yapılan ziyarette Kelkit ilçesi için, Merkezin Gümüşhane Üniversitesi'nde olması kaydıyla, eğitim yerleşkesinin Kelkit’te olacağı 4 yıllık bir yüksekokul için karar alındığı belirtildi.
Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek yaptığı açıklamada "Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç ile çok verimli ve olumlu bir görüşme yaptık. Yaptığımız görüşme neticesinde merkezinin Gümüşhane Üniversitesi'nde olması kaydıyla eğitim yerleşkesinin Kelkit ilçemizde olacağı bir 4 yıllık yüksekokul açılmasına karar kıldık. Bu gelişme, sevindirici olduğu kadar ilçemiz için de olumlu bir adım olarak değerlendirilebilir. Üniversitemiz bu konuda gerekli çalışmalara hızlı bir şekilde başlamıştır. Başta Kelkit ilçemiz olmak üzere, hepimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerine yer verdi.