Rektörümüz Malazgirt Zaferi’ni Kutladı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Rektörümüz mesajında şunları dile getirdi:

“Malazgirt Zaferi, 26 Ağustos1071 bir Cuma sabahı Malazgirt Ovası’nda, Sultan Alparslan’ın başlattığı kutlu yürüyüşün ilk adımıdır. Bu toprakları İslam değerleriyle harmanlayan Sultan Alparslan, Anadolu’yu ebedi bir Türk yurdu yapmıştır. Malazgirt Zaferi ile bize vatan olan Anadolu, milletimizin tarihi yürüyüşünü ve ilerleyişini hızlandırmıştır. Bu zaferle birlikte Anadolu, bin yıldır vatan toprağı ve kıyamete kadar da vatan toprağı olarak kalacaktır. Bu zaferden sonra zulmün yerini adalet, düşmanlığın yerini kardeşlik, kinin yerini sevgi almıştır. Malazgirt ruhu, bizleri birbirimize sıkı sıkıya bağlayan, çok güçlü bir bağ olmuştur. Geçmişimizden aldığımız güçle, aziz milletimizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ülke olarak güçlü ve kararlı adımlarla ilerliyoruz.

Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak bu inanç ve gurur ile çıktığımız bu kutlu yolda karşımıza çıkacak her türlü zorluğa rağmen ülkemizin koyduğu hedeflere durmadan ve emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki şanlı ecdadımızın da bizden beklediği budur. Bu vesilesiyle, 1071’de Anadolu’nun kapılarını bize açan Sultan Alparslan ve müdafaasına önderlik ettiği şanlı mücadelemiz İstiklâl Savaşı sayesinde bu güzel vatanın ilelebet Türk yurdu olduğunu ispat ve ilan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kanlarıyla destan, cesaretleriyle tarih yazarak bize bu kutlu vatanı emanet eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.”