Rektörümüz GÜNOP’lu Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Rektörümüz GÜNOP’lu Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhaneli Üniversite Öğrencileri Platformu (GÜNÖP) tarafından düzenlenen “Gençlik Değerleriyle Buluşuyor” adlı sanal etkinliğe konuk oldu.

İş dünyasından ve akademik camiadan önde gelen kişilerin tecrübelerini öğrencilerle buluşturan etkinlik, GÜNÖP Başkanı Mehmet Emin Duran’ın moderatörlüğünde ve Zoom uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşti. Programa çevrimiçi olarak katılan Rektörümüz, burada öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak tecrübelerini aktardı.

Programa katılan öğrencilerin fikir ve önerilerini dinleyen Rektörümüz, öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Rektörümüz konuşmasının devamında, “Öncelikle bize bu imkânı verdiği için GÜSİAD (Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği) Başkanı Sayın Yüksel Yalçın ve yönetim kurulu üyelerine ve GÜNOP temsilci başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu programın bizler için önemli bir yanı olduğuna inanıyorum. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz. Yarınlara kendinizi hazırlamaya çalışıyorsunuz. Gümüşhane Üniversitemizde gökkuşağının 7 rengi gibi 7 farklı coğrafi bölgemizden yaklaşık 20 bin öğrencimizi geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Yeni bir üniversiteyiz. 7 fakülte 10 Meslek Yüksekokulu ve 2 tane de Yüksekokul ile hızla yol alan, büyüyen bir üniversiteyiz. Geldiğimiz bu 4 yıllık süreç içerisinde Kelkit ilçemizde 1 Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Şiran ilçemizde 1 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve bir de merkezde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu açtık. Bilindiği üzere üniversitelerin topluma katkısını 3 grupta topluyoruz. Bunların en başında eğitim-öğretim geliyor. Üniversiteler bulundukları şehirlerde en üst seviyede eğitim-öğretim veren kurumlardır. Bunun dışında gerek araştırma ve gerekse de topluma katkı noktasında da Üniversitemiz başta Gümüşhane şehrimiz olmak üzere, bölgemize ve ülkemize katkı sağlamaya devam ediyor. Bizim ürettiğimiz bilgiden öncelikli olarak Gümüşhanemizin faydalanmasını arzu ediyoruz. Maddi boyutu itibariyle 2017 yılında gerçekleştirdiğimiz ‘Gümüşhane Üniversitesinin İl Ekonomisine Katkısı’ başlıklı araştırmada çok çarpıcı bilgiler elde ettik. 2017 yılı rakamları itibariyle Üniversitemizin ilimize doğrudan 308 Milyon Türk Lirası gibi bir katkısı oraya çıktı. İşin maddi boyutundan daha da önemsediğimiz nokta olan kültürel boyutudur. Kültürel olarak da Gümüşhane Üniversitesi Türkiye’nin 81 ilinden gelen farklı kültürden gelen gençlerimizin Gümüşhane kültürü ile tanışmalarına ve kaynaşmalarına vesile oluyor. Bu bilgiler haricinde göreve geldiğimizde üniversitemizde 2 profesör vardı. Şu an 36 profesör ile çalışıyoruz. Yeni kurulmuş bir üniversitede bu sayı artışı çok ciddi. Profesör ve doçent sayımız arttıkça, lisansüstü programları da rahat açma imkânımız oluyor. Yeni bir üniversiteyiz ve gelecekte daha da iyi olacaktır. Bu vesileyle üniversitemizin dernekleşme aşamasından ve bu günlere gelinceye dek emeği geçen yöneticilerimize, akademisyenlerimize, idari personelimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve herkese çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Uzaktan eğitim süreciyle ilgili gelen soruya ise Rektörümüz, “16 Mart 2020 tarihinde artan salgın dolayısıyla Cumhurbaşkanımız yüz yüze eğitime 3 hafta verdiklerini kamuoyuyla paylaşmıştı. Akabinde YÖK Başkanımız 23 Mart 2020 tarihi itibariyle online (çevrimiçi) eğitimle yükseköğretimin devam edeceğini duyurmuştu. Bizim tabi Uzaktan Eğitim Birimimiz ismen vardı; ama aktif değildi. 18 Mart’ta altyapımızı uzaktan eğitime hazır hale getirdik. 23 Mart’ta birçok üniversitenin daha geç başlamasına rağmen üniversitemiz uzaktan eğitime başladı. Tabi biz arzu ediyoruz ki bir an önce salgın ile ilgili güvenli aşı da yaygınlaşsın. Bizler de bir an önce yüz yüze eğitime geçelim. Çünkü biz üniversite olarak öğrencilerimizle yüz yüze eğitim yapmayı onlarla buluşmayı çok özledik” şeklinde cevap verdi.

Programda öğrencilere eğitim hayatı hakkında tecrübelerini de aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen ve programa katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Rektörümüze GÜNOP tarafından program sonunda fidan bağışında bulunuldu. Online olarak yapılan programa GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın ve ŞİDEF Başkanı Serkan Kaya da katıldı. Program üniversitemizin sosyal medya hesaplarında da canlı olarak yayınlandı.