Rektörümüz Gümüşhaneli Akademisyenler ile Ankara’da Buluştu

Rektörümüz Gümüşhaneli Akademisyenler ile Ankara’da Buluştu

Gümüşhane Vakfı kuruluşu için istişare toplantılarına devam eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Ankara’da düzenlenen yemekte Gümüşhaneli akademisyenlerle bir araya geldi.

GİAD (Gümüşhaneli İş Adamları ve Girişimcileri Derneği) tarafından Gazi Üniversitesi Kültür Sarayı’nda yemekli bir toplantı gerçekleştirildi. Düzenlenen yemekte, Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile birlikte Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bayram Nazır ve üniversitemiz öğretim üyeleri, Gümüşhaneli akademisyenler Prof. Dr. Ethem Atay, Prof. Dr. Atilla Murathan, Prof. Dr. Ganite Kurt, GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Kurt, Sulhi Şahin ve Babür Sönmez ile bir araya geldi.

Karşılıklı istişarelerin yapıldığı yemekte söz alan Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ethem Atay kendilerinin Gümüşhane ile gönül bağlarının bulunduğunu ve bu nedenle de oradan kopmalarının mümkün olmadığını dile getirdi. Atay konuşmasında şunlara değindi. “Bizim topluma olan borcumuzun,, bilgimizin sadakasını vermemiz gerekiyor. Bizim de Gümüşhaneli olarak katkılarımız olabilir. Uzmanlık alanımıza ilişkin yılda belli dönemlerde Gümüşhane’ye gelip konferans verebiliriz. Aynı zamanda Gümüşhane Üniversitesi’ndeki akademik personelin kendini yetiştirmesinde bizlerin kendi alanlarımıza ilişkin bilgi birikimi ve tecrübemizi paylaşabiliriz. Dışarıda bulunan Gümüşhaneli akademisyenler olarak kitaplarımızı üniversitemizin kütüphanesine tedarik edelim. Bizler kendi bilgi ve tecrübemizin yanı sıra sosyal sermayemizi de Gümüşhane’nin, Gümüşhane Üniversitesi’nin tanıtılmasına katkı olarak sunmak isteriz. Dünyada, Türkiye’nin farklı bölgelerinde, illerinde Gümüşhane ile ilgili eserler varsa, bunlar Gümüşhane Üniversitesi’nin kütüphanesinde toplanabilir. Araştırmacılar Gümüşhane ile ilgili araştırma yapacaklarında Gümüşhane’ye gitmek zorunda kalsınlar. Gümüşhane ile ilgili araştırmalar mahallinde yapılsın. Böylece Gümüşhane’nin dezavantajı avantaja çevrilebilir. Ayrıca yabancı öğrenciler için Gümüşhane bir merkez haline getirilebilir.”

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ganide Kurt ise her yıl “Muhasebe Düşünce Kampı” düzenlediklerini, bunun bir tanesini de Zigana’da yaptıklarını anımsattı. Adı Muhasebe Düşünce Kampı olmuş olsa da, farklı disiplinlerden bilim insanlarının katılımlarının olduğunu anlatan Kurt, Türkiye’nin farklı illerinden 60 bilim insanının bu kampa katıldığını kaydetti.

Gümüşhaneli akademisyenlerin görüş ve önerilerinin ardından söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Üniversitemiz için büyük önem arz eden Gümüşhane Üniversitesi Vakfı’nın kuruluşuna ilişkin olarak, “Kuracağımız vakıf ile birlikte dar gelirli öğrencilerimize burs imkânı tanımak ve öğretim üyelerimizin bilimsel araştırmalarına maddi desteği artırmak amacındayız. Böylelikle öğretim üyelerimizin şehrimizde yaptığı bilimsel çalışmalar sonucu ürettiği bilgiler, ilk elden şehrimizle paylaşılacak ve şehir-üniversite bütünleşmesine büyük oranda katkı sağlayacaktır. Nitekim vakıf kurmak uzun soluklu bir süreç; ama meyveleri sağlıklı olacaktır. Hep birlikte kurulacak bu vakıfla inşallah güzel projeler üreteceğiz. Yapılacak yeni projelerin üniversite ile birlikte Gümüşhane’ye de büyük katkılarının olacağını düşünüyoruz. Üniversite olarak Gümüşhane’nin şehir arşivini kuruyoruz. Gümüşhaneli kişilerin eserlerini bu arşivde toplama çalışmalarımız devam ediyor. Projenin İstanbul ayağı tamamlandı. En kısa sürede projeyi sonlandırmayı arzu ediyoruz. Bunun yanı sıra siz değerli Gümüşhaneli akademisyen ve iş adamlarını öğrencilerle buluşturmayı, sizlerin bilgi, deneyim ve önerilerinizi öğrencilerimizle paylaşmanızı çok isteriz. Mümkün olsa da derse gelebilseniz. Ders olmasa da periyodik olarak sizleri öğrencilerimizle buluşma fırsatını olabilse. İş adamlarımızın çok önemli tecrübeleri var. Büyük başarının ciddi bir arka planı olmalı. Bizler biliyoruz ki doğru iş yapmada görgü, tecrübe çok önemli parametre. Tecrübeli iş adamlarımızı öğrencilerimizle buluşturmak bu anlamda çok önemli. Mayıs ayında üniversitemize İstanbul’da bulunan iş adamları gelecekler. Sizleri de bekleriz. Bu ziyaretler inanıyorum ki öğrencilerimiz için büyük tecrübe oluşturacaktır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.