Rektörümüz 29 Ekimi Cumhuriyet Bayramı’nı Kutladı

Cumhuriyetimizin 95’inci kuruluş yıldönümü olması nedeniyle üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, bir kutlama mesajı yayımladı. Rektörümüz mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin kenetlenmesiyle sürdürülen Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlanmasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. 29 Ekim 1923'te TBMM, Teşkilât-ı Esasiye Kanunu'nda yaptığı değişiklikle, devletin yönetim biçimini Cumhuriyet olarak ilan etmiş, aynı gece bu ilan, atılan 101 pare top ile kutlanmıştır. Bugün gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokrasisi, güçlü iradesi, çağdaş kurumları ve sağladığı güven ortamıyla bölgesindeki tüm mağdur ve mazlumların umut kaynağı olmuştur. Hem içeriden hem de dışarıdan olmak üzere birliğimize ve beraberliğimize yönelen bu hain ve aciz saldırıların ardında işte bu iradeden, istikrardan ve ilerleyişten duyulan rahatsızlık vardır. Ancak unutulmamalıdır ki, milletimiz 15 Temmuz 2016 gününde her türlü saldırı karşısında bir kez daha ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım’ diyerek, bu bağımsız yaşama iradesini ve arzusunu bütün dünyaya tekrar göstermiştir. Yarınlarımızın güçlü, aydınlık ve huzurlu Türkiye’sini bilginin öncülüğünde elbirliği ile inşa edebilmek için, Gümüşhane Üniversitesi olarak gelebilecek her türlü tehlikelere karşı bilimin ışığında düşünerek, çalışarak, üreterek ve özellikle son günlerde daha fazla ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberlik ruhumuzu koruyarak çalışmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile birlikte başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün istiklal kahramanlarımızı ve bu toprakları bize vatan kılmak için canlarını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, Cumhuriyetimizin temel değerlerine yürekten bağlı milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”