Rektörümüz 10 Kasım Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80’inci yılında yayımladığı anma mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:
“Bugün; önderlik ettiği istiklal mücadelemizin kazanılmasını ve elde ettiği eşsiz zaferlerle milletimizin bir bayrak ideali etrafında birleşmesini sağlayan; özetle tarihte pek çok başarıya imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80’inci yıldönümü. Kurduğu Cumhuriyetimiz ile tüm dünyanın takdirini kazanmış kahraman bir asker, saygın bir lider olan Gazi Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının 80’inci yılında kendisini Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Hayatını milletimize adayan, en zor şartlarda bile eşine az rastlanır azim ve kararlılık örneği gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin onurlu yürüyüşünde en büyük rehber olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği ve bilimin aydınlattığı yolda gelişmesini sürdürmüştür. Türkiye’nin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasimizin standartlarının yükselmesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizin güçlenmesi için bu yolda yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz. Bilimi hayatımızın pusulası yapmamızı söyleyen bir lidere sahip olmanın gururuyla bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşları ve İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarına, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.”