Pembe Kimlik’ten Bir Başarı Daha

20. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde Üniversitemiz İletişim Fakültesi uygulama birimi Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından hazırlanan "Pembe Kimlik" isimli belgesel filmi finale kalarak başarısını sürdürdü.

Yönetmenliğini Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 4’ncü Sınıf öğrencisi Tolunay Tekmek, Görüntü Yönetmenliğini ise Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Abdurrahman Demir’in üstlendiği belgesel filmin başarısı büyük takdir topladı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve “En İyi Korunan 20 Kent” arasında bulunan Safranbolu ilçesi, bu yıl 25-28 Eylül 2019 tarihlerinde 20’ncisi gerçekleşecek “Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali”ne ev sahipliği yapıyor. Festivalin başlıca amacı, Safranbolu ilçesinin yurdumuzda bulunan kültürel değerlerin, kültürel alt yapının koruması ve sürekliliğinin sağlanması olarak belirlendi. Bu amaçla kültürel değerlerin gelecek nesillere taşınması için gerekli duyarlılığın oluşturularak, sürdürülebilirliğine zemin hazırlamak hedeflenmiştir. Bu yıl ‘Kültürel Miras ve Korumacılık’ temasının işleneceği festivalde ayrıca serbest dalda belgesellerin katılımı da yer alıyor.

Pembe Kimlik belgesel filminin başarılarını büyük bir gurur ve sevinçle karşılayan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “‘Pembe Kimlik’ adlı belgesel filmi, 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali ve 5. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivalinde finale kalmıştı. Adı geçen belgesel filminin 20. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde de finale kalması bizler için büyük bir gurur ve sevinç kaynağı oldu. Üniversitemiz İletişim Fakültesi uygulama birimi GÜFA burada çok kaliteli ve adından çokça söz edilecek bir çalışma ortaya çıkardı. Belgesel filmi alanında önemli festivallerde genç bir üniversite olarak adımızın duyurulması, bizler için oldukça önemli. Bu nedenle de GÜFA koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten başta olmak üzere öğrencilerimiz Tolunay Tekmek ve Abdurrahman Demir’e üniversitemize ve bizlere yaşattıkları bu sevinçten dolayı teşekkür ediyor, kendilerini kutluyorum. Yakaladıkları bu başarının devamını diliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.