Pedagojik Formasyon Eğitimi için kayıtlar başladı

Üniversitemizde, Amasya Üniversitesi ile birlikte imzalanan işbirliği protokolü gereğince Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için kayıtlar başladı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, öğrencilerin eğitimi ve iş hayatına atılmaları için çok önemli olan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programını Bahar Dönemine yetiştirdiklerinden dolayı memnun olduklarını dile getirdi. Rektörümüz konuşmasında şunlara değindi. “Günümüzün en önemli sermayesi hiç şüphesiz nitelikli insan gücüdür. Öğrencilerimizi bilimin ışığında nitelikli, alanında olması gereken her şeye hakim ve vatansever birer birey olarak yetiştirmek bizlerin asli görevidir. Bu görev çerçevesinde Gümüşhane Üniversitesi olarak, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programının ortaklaşa yürütülmesi ile ilgili protokolü, Amasya Üniversitesi ile birlikte imzaladık. Hiç vakit kaybetmeden bu program hakkında çalışmalarımızı hızlandırarak Bahar Dönemine yetiştirdik. Öğrenciler 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Bahar Dönemi kayıtlarını 06.02.2018 / 15.02.2018 tarihleri arasında yapabilecektir. 24 Şubat 2018 tarihinde başlanması planlanan formasyon dersleri Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi dersliklerinde yürütülecektir. Formasyon programındaki bütün derslerin ara sınavı (vize), final ve bütünleme sınavları Gümüşhane Üniversitesi’nde yapılacaktır. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programında verilecek dersler Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) USUL ve ESASLARI kapsamında hazırlanan, Amasya Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul Ve Esaslar Yönergesine göre yürütülmektedir. Bizlerde bu usul ve esaslara göre öğrencilerimize eğitim vermek için kayıtlarımızı açtık. Öğrenciler, formasyon eğitiminin Öğretmenlik Uygulaması dersini Gümüşhane ilindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, 14 hafta ve her hafta 6 saat olacak şekilde yapacaktır. Bilgi çağının gerektirdiği teknolojiyi üretme yeteneğine sahip nitelikli insanları yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Bölgemizde emin adımlarla söz sahibi bir üniversite olmaya doğru hızla yol almaktayız. Bu alanda da diğer üniversitelerimiz ile işbirliği çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir. Öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyor, işbirliği ve katkı sunan başta Amasya Üniversitesi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”