Oyuncak Sergisi yoğun ilgi gördü

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri tarafından Kudüs'teki çocuklara yardım amaçlı düzenlenen ve iki gün süren “Okul Öncesi Araç Gereçleri Sergisi” sona erdi.

Düzenlenen sergiden yaklaşık 2 bin tl gibi bir gelirin elde edildiğine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek "Kudüslü çocuklar yararına açılan ve iki gün süren sergiden yaklaşık 2 bin tl gibi önemli bir gelirin elde edildiğini öğrendik. Öğrencilerin el emekleriyle hazırladıkları bu oyuncakları çok önemli bir amaç için sergiye açmaları bizim için memnuniyet verici bir durum oldu. Serginin ikinci gününde bölüm hocalarımız da kayıtsız kalmayıp, evde hazırladıkları ikramlıklarla katkıda bulundular. Buradan toplanan gelir, Filistin'in Başkenti olan Kudüs'te bulunan çocuklara gönderilecektir. Kudüs'te yapılan zulme kayıtsız kalmadıkları ve empati kurdukları için öğrencilerimizi ve hocalarımızı bu gayretlerinden dolayı kutluyorum. Kalan oyuncakların da Gümüşhane'de bulunan ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılması, bizleri mutlu eden başka bir gelişmedir. Küçük de olsa bir farkındalık oluşturdular." açıklamasında bulundu.

Serginin koordinatörü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Adem Aslan ise "Topladığımız bu geliri üniversitemiz Sosyal Yardımlaşma Kulübü aracılığıyla, Kudüs'te bulunan çocuklara en kısa sürede ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu konuda sergimizin açılışını yaparak, bizlere destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek'e, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Melih Okcu'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

• Gösterim 1968