Öğrencilerimiz DOKKAF 2020 Fuarı’nda

Üniversitemizin de paydaşı olduğu ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinatörlüğünde, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Karadeniz Bölgesel Kariyer Fuarı (DOKKAF 2020) başladı.
“Yetenek her yerde” temasıyla Trabzonspor Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadı'nda yürütülen fuarın açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanı sıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 9 paydaş üniversitenin rektörleri ile öğrenciler ve firma yetkilileri katıldı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal üniversite öğrencilerinin her birinin ayrı ayrı yetenekler olduklarını dile getirdiği açılış konuşmasında, “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından ilki geçtiğimiz yıl bölgesel olarak düzenlenmişti. Bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Hangi üniversitede olursa olsun öğrencilerimize her birinin birer yetenek olduklarını hissettirmek amacıyla ‘Yetenek her yerde’ temasıyla yürütülen bu fuarların temel hedefi, üniversiteli gençlere istihdamda fırsat eşitliği sağlamaktır. Geçen yıl farklı bölgelerde 8 ilde 87 üniversitenin iş birliğiyle düzenlenen fuarlardan Karadeniz Kariyer Fuarı 12 paydaş üniversiteyle KTÜ’nün ev sahipliğinde Şenol Güneş Kompleksinde düzenlendi. 12 binden fazla öğrencinin katıldığı geçen yılki fuarımıza 154 firma katılmıştı. Bu yıl ikincisini düzenliyoruz. 9 paydaş üniversiteyle bu yıl da 73 kamu kurumu, 140 özel, 9 STK olmak üzere toplam 222 firmanın katılımıyla gerçekleştiriliyor. 20 bin öğrencinin fuara katılımı bekleniyor” ifadelerini kullandı.
222 firma ve 20 binden fazla öğrencinin katıldığı DOKKAF 2020 fuarında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ise, “Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde gerçekleştirilen bölgesel kariyer fuarı sizler için bir fırsattır. Bu fuarlarda, sizlerle iş dünyamızın ve kamu kurumlarımızın temsilcileri bir araya geliyor. Kamu kurumlarını ve özel şirketleri ilk ağızdan orada çalışanların gözünden tanıma fırsatı buluyorsunuz. Bu süreç elbette karşılıklı sunumlar, atölye çalışmaları ve benzeri işlemlerle yapılıyor. Onlar da bu süreçte sizi tanımış oluyorlar. Sizler belki çalışmak istediğiniz şirket ya da kamu kurumunu belirlerken, onlar da çalışmak istedikleri iş arkadaşlarını bulmuş oluyor. Eminim ki bu fuara katılan gençlerimizden bazıları, gelecekte karşımıza dünya çapında bir mühendis, tıp alanında ilkleri başaran bir doktor, hukukçu, ekonomiye yön veren bir iş adamı ve daha nice meslek kollarında büyük işler başarmış şahsiyetler olarak çıkacaklardır. Bunda emeği geçen, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi. Gençlerin ellerinden tutmak, yetenekleri ve zekâlarını doğru kanallardan tüm iş sektörlerindeki doğru kişilerle buluşturmanın boyunlarının borcu olduğunu belirten Turhan, gençlerin iş bularak hayal ettikleri geleceğe doğru yol almaları ve kariyer basamaklarını hızlı adımlarla çıkabilmeleri amacıyla fuarın düzenlendiğini söyledi.
Üniversitemizden de düzenlenen fuara çok ciddi anlamda başvuru ve katılım olduğunu dile getirdiği değerlendirmesinde Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise, “Çok ciddi bir ekip çalışmasıyla fuara hazırlandık. Öğrencilerimizin eğitimlerinin yanı sıra, mezun olduktan sonra iş sahibi olmaları ve geleceklerini planlamaları açısından üniversitemiz ile birlikte 9 üniversitenin paydaşı olduğu fuarda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Sayın bakanımızın da dile getirdiği gibi gençlerimiz bizim geleceğimiz ve onların iş sahibi birer birey olarak yetişmeleri de bizim boynumuzun borcudur. Biz de Gümüşhane Üniversitesi olarak 400 öğrencimizi Trabzon’da düzenlenen fuarda firma yetkilileri ile buluşturuyoruz. Fuarda hâlâ öğrenci olanlar staj imkânı, mezun olan öğrencilerimiz de iş bulma fırsatı yakalayabilmek için firma yetkilileriyle birebir diyalog halinde bulunuyorlar. Öğrencilerimiz inanıyorum ki mezun olduktan sonra daha büyük bir ümitle iş hayatına atılacaktır. İster fen bilimleri ister sosyal bilimler alanında olsun burada söz konusu alanlarda faaliyet gösteren çok ciddi şirketler var. Umarım öğrencilerimiz bunlardan faydalanırlar. Büyük şirketlerin yetkilileriyle burada görüşmek, sohbet etmek de önemlidir. Bu onların sosyal başarılarını da arttıracaktır. Dolayısıyla bütün bunları düşünerek öğrencilerimizden buraya gelmelerini, burayı paylaşmalarını ve kariyer planlarını ona göre yapmalarını istiyoruz. Bu nedenle bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, paydaş olan 9 üniversitemize ve üniversitemiz İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Ş. Arslan ile tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamasında bulundu.
Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı 10–11 Mart 2020 tarihlerinde açık kalacak ve öğrenciler ile mezunlar ücretsiz olarak katılım sağlayabilecekler.