Öğrenciler Kahvaltıda Biraraya Geldi

2020-2021 eğitim - öğretim döneminde üniversitemizin çeşitli önlisans, lisans ve yüksek lisans programlarında okumaya gelen uluslararası öğrenciler için Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından bir kahvaltı verildi.
Sema Doğan Park’ta verilen kahvaltıya Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız, Sağlık hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Selçuk Alemdağ ileGÜDEM’de Türkçe dersleri veren Öğretim Görevlileri Mesut Toprak, Gülşah Bulut ve Fas, Mısır, İran, Gine, Sudan, Somali, Çad, Fildişi Sahilleri, Suriye, Moritanya, Afganistan, Orta Afrika, Nijerya, Mozambik ve Bangladeş gibi çeşitli ülkelerden eğitim almak için ilimize gelen 21 uluslararası öğrenci katıldı.
Öğrencilere ‘hoş geldiniz’ diyerek başladığı konuşmasında, Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Altın kalpli insanların şehri olan Gümüşhane’mizde sizleri ağırlamak bizler için ayrı bir şeref ve mutluluktur. İlimizde bulunduğunuz süre boyunca her türlü ihtiyaçlarınız bizzat belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Güzel şehrimizin kapıları siz güzel insanlara her zaman açıktır. Üniversitemiz ile yaptığımız işbirliği gereği her zaman destekçiniz olacağız. Tekrardan Gümüşhane’mize hoş geldiniz” şeklinde tamamladı.
Belediye Başkanı Ercan Çimen’e öğrencilerin barınma, ulaşım gibi desteklerinin yanı sıra bundan sonra vereceği tüm desteklerden dolayı teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise, “Siz değerli öğrencileri aramızda görmekten gayet memnunuz. Belediyemiz ile birlikte şehir-üniversite bütünleşmesine örnek gösterilecek birleşmede, inşallah buradaki eğitimlerinizin hayırlı ve güzel geçmesi için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazır olacağız. Sizler de bundan sonraki yaşamlarınızda ülkelerinize gittiğinizde bu eğitimleri temel alarak ülkelerinizin kalkınması, gelişmesi, insanlarınızın refahı, huzuru ve mutluluğu noktasında birer elçi olacaksınız. Gümüşhane Üniversitesi olarak sizlere ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Bugün burada sizlerle buluşmamıza vesile olan ve düzenlediği kahvaltı ile bizleri onurlandıran Gümüşhane Belediyesi Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e çok teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.
Öğrenciler kendilerine verilen kahvaltı programından sonra, 15 Mart Pazar günü topluca Çanakkale Savaşının anlatıldığı ve yönetmen koltuğunda Gümüşhaneli hemşerimiz Hüseyin Özden'in oturduğu dram türündeki “Mendilim Kekik Kokuyor” adlı sinema filmi izleyecekler.