Öğrenciler Çevre Temizliğine Dikkat Çekti

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri çevre temizliğine dikkat çekmek adına bir farkındalığa imza attı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve hocaları farkındalık yaratmak için fakülte binası çevresinde bir araya gelerek, topluca çevre temizliği yaptılar. Gerçekleştirilen etkinlikte fakülte öğretim elemanları öğrencilere “Torbada Senin de Çöpün Olsun” sloganı ile duyurulan etkinlikte çevre duyarlılığına dikkat çekti. Etkinliğe katılanlar daha yaşanabilir ve daha temiz bir çevre bilinciyle fakültenin belli bölgelerine atılan çöpleri toplayarak, güne hoş ve anlamlı bir anı kattı. Daha az çöp üretmek ve çöpün doğru yere atılması konusunda farkındalık yaratmak için yaptıkları bu etkinlikle öğrenciler anlamlı bir mesaj vermiş oldu. Bir saat süren etkinlikte katılımcılar etkinlik alanında çevredekilerin dikkatini çekerek konunun önemine vurgu yaptı.

Öğrencileri ve hocalarını bu davranışlarından dolayı kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Günümüzün en büyük problemlerinden birisi de çevre kirliliğidir. Çünkü kullanıp attığımız atıklar çevreyi onarılamaz şekilde kirletmeye başladı. Atalarımızdan emanet olarak kalan bu coğrafyayı evlatlarımıza nasıl devredeceğiz, bunu düşünmemiz gerekiyor. Ormanları yakılmış, suları denizleri kirletilmiş, doğal yaşamı bozulmuş bir coğrafyayı gelecek nesillerimize bıraktığımızı düşünmek bile geri dönülemez, onarılamaz bir ayıp ve acı olarak kalacaktır. Bunun için de hem farkındalık oluşturmak hem de daha düzenli bir çevre oluşturmak için yaşadığımız dünyanın daha yaşanılabilir hâle getirilmesi adına dünyada ve ülkemizde çeşitli etkinlikler yapılıyor. Üniversitemizde de Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, hocaları eşliğinde çevreye duyarlı bir üniversite olma yolunda bu öncü rolü başlattı. Umuyorum ki bu farkındalık katlanarak devam eder. Amacımız atalarımızın bizlere teslim ettiği bu güzel coğrafyayı gelecek nesillerimize güzel ve temiz şekilde devretmektir. Öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızı bu duyarlılıklarından dolayı yürekten kutluyorum” açıklamasını yaptı.