Miniklerden Yıl Sonu Sergisi

Üniversitemizde okul öncesi eğitime yönelik olarak açılan Gündüz Bakımevi’nde kalan 3-6 yaş arası 23 çocuk, yıl boyunca yaptıkları eserleri sergilediler.
Atık malzemelerden oluşturulan resim, boyama, el işi, katlama, çiçek ve sebze yetiştiriciliği gibi daha birçok çalışmanın sonucu olan ürünlerin görücüye çıktığı sergide velilere kendi çocuklarının yaptığı eserler tanıtıldı.
Üniversitemiz Kongre Merkezi Fuaye Salonu’nda düzenlenen serginin açılışını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, çocukların yıl boyunca yapmış oldukları eserleri gezerek onlardan çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Eylül ayından bu güne kadar çocukların el yeteneklerinin, sosyal ve duyusal becerilerinin ne kadar geliştiğini dile getiren Rektörümüz, açılan serginin önemini, “Çocuklarımızın yıl boyunca yaptıkları etkinliklerde ortaya koyduğu eserlerin sergilendiği çok güzel bir sergi oldu. Bizim amacımız da velilerimize çocuklarının gelişim aşamalarını gösterebilmek. Gündüz Bakımevimiz, çocuklarımızın vakitlerini aileleri dışında boş olarak geçirdikleri bir zaman dilimi değil, aynı zamanda öğrenerek, eğitildikleri mekânlarımızdandır. Gündüz Bakımevi’ndeki hocalarımızda onlarla vakit geçirip, bu tür projeleri değerlendirirken, çocuklarımızın ilgilerine ve kabiliyetlerine göre onların hangi konulara yatkın olduklarını öğreniyorlar. Böylelikle gelecekte veliler ile olan ilişkilerimizde doğru rehberlik yaparak, çocuklarımızın yönlendirileceği alanlar noktasında da katkı sağlamış oluyorlar. Öncelikle velilerimize çocuklarımızı bu denli güzel yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın eğitimindeki önemli katkılarından dolayı Gündüz Bakımevi sorumlumuz Rektör Danışmanımız Dr. Öğr. Üyesi Büşra Tosunoğlu’nu, hocalarımızı ve serginin düzenlenmesini organize eden Rektör Danışmanımız Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız’ı tebrik ediyor, emeği geçen herkesi kutluyorum.” sözleriyle ifade etti.