Madencilik Çalıştayı Başlıyor

Madencilik Çalıştayı Başlıyor

Gümüşhane için büyük önemi olan bölgemiz ve ülkemizdeki maden sektörünün bir araya geleceği “Madencilik Çalıştayı” üniversitemiz Kongre Merkezi’nde başlıyor.
İki gün sürecek olan çalıştayın ana temasını “Madencilikte Yeni Teknoloji ve Yaklaşımlar” oluşturacaktır. Çalıştayın ilk günü Gümüşhane Maden Tarihi ve Potansiyeli, Madencilikte Yeni Teknoloji ve Yaklaşımlar ile Türkiye’de ve Gümüşhane’de Madencilik şeklinde üç oturumda gerçekleşecektir. İkinci günde ise “Kalkınmada Madenciliğin Önemi” başlıklı bir panel düzenlenecektir. Bu panelde madenciliğin tüm paydaşları yer alacak ve madencilikle ilgili yeni gelişmeler ile madenciliğin ülkemiz için önemi tartışılacaktır.
Çalıştay hakkında bilgiler veren Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çavuşoğlu, “Gümüşhane Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü olarak 17-18 Ekim 2019 tarihlerinde Gümüşhane’miz için büyük bir öneme sahip olan madenlerimizin bilimsel olarak ele alınması adına ‘Madencilik Çalıştayı’nı düzenliyoruz. Son dönemde geliştirilen teknolojiler ve madencilik alanında yeni çözümlerin ele alınacağı çalıştayın özellikle özel sektör temsilcilerine yol gösterici olacağına inanıyorum. Bu nedenle de çalıştayımıza desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek başta olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize, Gümüşhane Valimiz Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanımız Ercan Çimen ve tüm Gümüşhane halkına teşekkür ediyorum. Adını Argyropolis (Gümüş şehri)’den alan ve gümüşe simgesini veren maden şehri Gümüşhane’de yapılacak olan çalıştayımızda buluşmak üzere, saygılar sunarım.”
Düzenlenecek çalıştayın Gümüşhane ilimizde birçok çalışmaya destek olacağı görüşünü dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şu açıklamalarda bulundu: “Hiç şüphe yok ki Gümüşhane ilimiz coğrafi yapısından dolayı çeşitli madenlerin bolca bulunduğu yerlerdendir. Madenleriyle ünlü olan bu ilimizin birçok alanda ele alınacağı Madencilik Çalıştayı’ndan çıkacak sonuçlar ülkemiz madencilik sektörüne ışık tutacaktır. Çalıştayımızın başlıca amaçları madenciliğin farklı alanlarında konusunda uzman öğretim üyeleri ve özel sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi, sektördeki yenilikleri tanıtması, konuyla ilgili paydaşların bu yeniliklere uyum sağlamasını ve daha çevreci madencilik faaliyetlerinde bulunmaları için bilimsel ve teknik bir ortam oluşmasını sağlamaktır. Ayrıca çalıştaya katılım sağlayan delegeler arasında tecrübe paylaşımının sağlanması ve ülke/bölge madenciliğinin kalkınmada daha verimli olması adına bilgi birikimin oluşturulması için bir ortam hazırlanmasıdır. Çalıştay sonrasında düzenlenecek ‘Kalkınmada Madenciliğin Önemi’ başlıklı bir panelde ise madenciliğin tüm paydaşları yer alacak ve madencilikle ilgili yeni gelişmelerin ülkemiz için önemi tartışılacaktır. Çalıştayın Gümüşhane ilimiz başta olmak üzere ülkemize hayırlı olmasını diler, çalıştayda emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunarım.”