Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Yeni Dönem Çalışmalarını Tamamladı

Çağdaş bilgi ile donanmış, kültürel birikime ve iletişim becerisine sahip, araştırma ve sorun çözme yeteneği gelişmiş; araştırma ve topluma hizmet yükümlülüğünü evrensel standartlarda yürütme misyonunu benimseyen Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu (KADMYO) yeni dönem için çalışmalarını tamamladı.

Yüksekokulumuz 33 akademik, 28 idari personel ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Yüksekokulumuzda 2018 yılı itibariyle Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programına, 2019 yılı itibariyle de Tapu ve Kadastro Programına ilk defa öğrenci alımı yapılarak toplamda 974 kayıtlı öğrenci sayısına ulaşıldı. 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde ise Spor Yönetimi Programı ile Elektronik Teknolojileri Programına ilk defa öğrenci alımı yapılacaktır. Böylelikle 2020-2021 eğitim-öğretim yılında tüm programlarımızı tercih edebilecek 500 yeni öğrenci potansiyeliyle toplam öğrenci sayısının daha da yukarılara çıkması öngörülmektedir. Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulumuzda Ulaştırma Hizmetleri Bölümü, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, Veterinerlik Bölümü, Muhasebe ve Vergi Bölümü, Elektrik ve Enerji Bölümü,  Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü, Elektronik ve Otomasyon Bölümü ve  Yönetim ve Organizasyon Bölümünde eğitim-öğretim verilmektedir.

Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu’nun yeni dönem çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Vizyonunda eğitimde kaliteyi ön planda tutmak, bilgi çağının gereklerini yerine getirmek, ekip çalışmaları ve katılımcılığı ön planda tutmak olan meslek yüksekokulumuzun çalışmalarını büyük bir titizlikle yakından takip ediyoruz. Yıl boyunca yakaladığı başarılarla adından sıkça söz ettiren meslek yüksekokulumuz, bilimsel ve akademik alanda düzenlediği kongre ve konferanslarla bölge ekonomisine ve gelişimine önemli katkılar sundu. Bununla birlikte öğrencilerimizin aldığı eğitimler neticesinde katıldığı yarışmalardan başarılı bir şekilde dönmeleri bizleri ayrıca memnun eden gelişmeler oldu. Bu yarışmalardan bazıları Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından 26-27 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenen ROTEK ROBOTEAM’19 yarışmasıydı. BİLİŞİM ve TEKNOLOJİ KULÜBÜ öğrencilerimiz katıldıkları mini sumo, arazi, drone ve serbest kategoride 3’ncülük elde etmişlerdi. Aynı kulübümüz 4-5 Mayıs 2019 tarihlerinde Erzurum’da, Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen ATUGEM 5. Robot Günleri yarışmasında RALLİ kategorisinde 3’üncülük elde etmişlerdi. Bununla birlikte öğrencilerimiz ilçemizde birbirinden değerli sosyal yardımlaşma projelerine imza attılar. Sokak hayvanlarının da insanlar kadar yaşama hakkı olduğunu toplumla paylaşmak adına Hayvanseverler Kulübümüz tarafından ‘Resim ve Fotoğraf Yarışması’ düzenlendi. Doğa ve Spor Kulübü öğrencilerimiz de yüksekokulumuzun kampüs çevresinde çevre temizliği etkinliğini gerçekleştirdiler. Bunların hepsi gurur duyulacak proje ve çalışmalar. Öğrencilerimizi ve onlara yol gösteren danışman hocalarımızı tekrardan kutluyorum. Kelkit ilçemiz için meslek yüksekokulumuzda yeni dönem için planladığımız birçok çalışmalarımız mevcut. Öğrencilerimiz için güvenli, rahat bir ortam sunma adına yapılan bu çalışmaları yakından izliyor ve takdirle karşılıyorum. 2020-2021 eğitim – öğretim yılı meslek yüksekokulumuza şimdiden hayırlı olsun. Başta Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu (KADMYO) Müdürümüz Doç. Dr. Rıdvan Şahin olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.