İletişim Fakültesi Öğrencileri Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde

Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencileri en prestijli film festivalleri arasında yer alan 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne davet edildi. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 3. sınıf öğrencisi Neriman Senanur Torun ile 4. sınıf öğrencisi Baturay Can ve geçtiğimiz yıl aynı bölümde eğitim gören Selcan Demirtaş da etkinliğe davet edildi. Adı geçen öğrencilerimiz festival kapsamında Gümüşhane Üniversitesi’ni temsilen Altın Portakal Sinema Okulu’na katılarak çeşitli eğitimler aldı.

Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerden katılan öğrencilerle birlikte bir sinema okuluna dönüşen festivalde öğrenciler dört gün boyunca filmleri ücretsiz olarak izleyerek etkinliklere dahil oldu, hayranı oldukları ünlü yönetmenlerle ve oyuncularla yüz yüze tanışma fırsatı yakaladı. Festival kapsamında “Öğle Sohbetleri” programında Zeki Demirkubuz, Ercan Kesal, Şebnem Bozoklu, Mert Fırat ve Uğur Yücel ile sohbet etme imkânı yakalayan öğrenciler, daha birçok ünlü oyuncu ve yönetmenlerle film aralarında birebir tanışma şansını da buldu. Festivaldeki tüm etkinlikleri izleyebilmeleri için akreditasyon sağlanan öğrenciler Türkiye’nin ve dünyanın önemli film festivallerinden biri olan Altın Portakal Film Festivali’nde önemli tecrübeler elde etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, kapanış ve ödül töreni ile son buldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek son dönelerde İletişim Fakültesi’nin yakaladığı ivmenin ve ortaya çıkan tablonun çok gurur verici olduğunu vurgulayarak, şunları dile getirdi: “İletişim Fakültesi öğrencilerimiz bugüne kadar aldıkları eğitimi, bu yıl fazlasıyla taçlandırdılar ve dolayısıyla da bizi çok mutlu ettiler. Nerdeyse her gün İletişim Fakültesi ile ilgili bir gelişme haberi alıyoruz. Bu anlamda öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayan hocalarımıza ve gösterdikleri üstün başarılardan ötürü öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencilerimizin çok köklü bir Festival olan Antalya Altın Portakal Fil Festivali’ne davet edilmeleri, üniversite ve fakülte olarak bizim burada onlara verdiğimizin eğitimin dışarıya yansımanın bir sonucudur. Fakültemizin başarılarının dışarıdan dikkatle izlenmesi ve kayıt altına alınmasının bir sonucudur. Keza aynı fakültemizin öğrencileri daha geçtiğimiz hafta sadece beş iletişim fakültesinin davet edildiği Rize’de düzenlenen ‘Uluslararası Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali’ özel konuğuydu. Ulusal ve uluslararası platformda temsil edilmek, alanında uzman ve önde gelen isimlerle buluşma şansı yakalamak adına, söz konusu etkinliklerde temsil ediliyor olmamız oldukça önemli gelişmeler. Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamasının yanında ufuklarının açılması anlamına da gelen bu tür etkinliklerde yer almaları, bundan sonraki haytalarında onlara yol gösterici olacak. Böylesi özel, güzel ve anlamlı etkinlik ve başarılarda öğrencilerimizin varlık göstermesinden ve fakültemizin temsil edilmesinden dolayı çok mutluyum.”