İletişim Fakültesi “Derik’te Kalanlar” Adlı Belgesel Filmi İle Finalde

Üniversitemiz İletişim Fakültesi uygulama birimi Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekimleri yapılan “Derik’te Kalanlar” adlı belgesel film, 1431 eserin katıldığı “21. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali”nde ilk 7 film arasından finale kaldı.

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Medya Merkezi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Gümüşhane Film Atölyesi tarafından, öğrencimiz Onur Can Atlı yönetmenliğinde çekilen “Derik’te Kalanlar” adlı belgesel film, 98 ülkeden 1431 eserin başvurduğu Türkiye’nin en köklü belgesel film festivallerinden “21. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali”nde finale kaldı. Yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi Onur Can Atlı, Görüntü yönetmenliğini Muhammet Ali Bekar - Bilal İlhan, danışmanlığını ise GÜFA Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten ile Hasan Erdoğmuş’un yaptığı film ekibinde Nesrin Öcal, Buse Ceren Oğuk, Ekrem Erol, Yusuf Kaya ve Sefa Ali Arslan isimli öğrencilerimiz de yer alıyor.

“21. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali” 25-27 Eylül tarihleri arasında Kültür Bakanlığı’nın katkıları ile UNESCO Kültür Mirası Safranbolu’da gerçekleştirilecek. 2000 yılından bu yana aralıksız devam etme özelliği ile Türkiye’de ilk ve tek olma niteliğine sahip Uluslararası Belgesel Film Festivalinde ödüller, 26 Eylül 2020 tarihinde Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde sahiplerini bulacak. Mardin’in Derik ilçesinde yaşayan son 3 Ermeni Zekeriya Sabuncu, Yurşalin ve Naif Demirci çiftinin yaşam öyküsünün anlatıldığı “Derik’te Kalanlar” belgesel filmimiz, geçtiğimiz günlerde İtalya’da düzenlenen önemli belgesel festivallerinden 31’inci Rovereto DOC Fest’te ve Endonezya’da düzenlenen “Festival Film Bahari”de finale kalma başarısı göstererek ülkemizi ve üniversitemizi başarı ile temsil etmişti. Ayrıca geçtiğimiz yıl 20. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde, GÜFA tarafından çekilen, yönetmenliğini öğrencimiz Tolunay Tekmek’in üstlendiği “Pembe Kimlik” isimli belgesel filmimiz, “En İyi İkinci Film Ödülü”nü kazanmıştı.

İletişim Fakültesi olarak alınan başarılardan büyük memnuniyet ve gurur duyduğunu ifade eden İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz, “ İletişim Fakültemiz her yıl büyük başarılar elde ederek bizleri gururlandırdı. Bu yılda başarılarına yenilerini ekleyen fakültemiz, ‘21. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde 7 film arasında gösterildi. Alınan başarılarda her zaman dile getirdiğimiz bir şey var. O da; işin mutfağında yer almanın, uygulamaya yönelik projeler üretmenin hem fakülte için hem de öğrenciler için oldukça önemli olduğudur. Özellikle yüz yüze eğitime ara verilen bu salgın sürecinde böylesi güzel haberlerin gelmesi bizleri hayli mutlu etti. Emeği geçen bütün öğrencilerimizi ve hocalarımızı kutluyorum” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de alınan başarıdan dolayı şunları söyledi: “Üniversite olarak başarıdan başarıya koştuğunuz bu günlerde İletişim Fakültemizden de böylesi bir haber almak bizleri ziyadesiyle memnun etti. Tabi bu haber fakültemizin aldığı ilk haber değildir. İletişim Fakültemiz eğitim-öğretimi ve akademisyenlerimizin emekleriyle kalitesini kanıtlamış sayılı İletişim Fakültelerinden birisidir. Öğrencilerimizin aldığı sayısız ödüller de bu kalitenin kanıtıdır. ‘21. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde binin üzerinde film arasından finale kalarak ilk 7 film arasında gösterilen Derik’te Kalanlar adlı belgesel filmimizin çekimlerinde emek veren tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerine her konuda yardımcı olan hocalarına yürekten teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bizleri mutlu eden gurur veren bu başarıların devamı gelecektir. 25-27 Eylül tarihleri arasında Kültür Bakanlığı’nın katkıları ile UNESCO Kültür Mirası Safranbolu’da gerçekleştirilecek 21. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde ümidimiz ve desteklerimiz daima sizlerin kazanmasına yönelik olacaktır.”