İlahiyat Fakültesinden Örnek Davranış

Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı Harekâtı’na destek amacıyla üniversitemiz İlahiyat Fakültesi öğrencileri,  Afrin’de bulunan askerlerimiz ve şehitlerimiz için hatim okuyarak manevi destekte bulunuyorlar.

İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ali Kuzudişli ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamza Aktaş’ın öncülüğünde ve sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde başlatılan şehitlerimiz için hatim, Afrin’de bulunan askerlerimizin başarısı için de Fetih Suresi okuma organizasyonuna öğrenciler yoğun talep gösterdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, ülkemizin geçirdiği bu zorlu süreçte milletçe hep birlikte askerlerimize hem maddi hem de manevi olarak büyük bir desteğin olduğunu söyledi. Rektörümüz, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde düzenlemiş oldukları bu organizasyonu olumlu bulduğunu belirterek, “Öğrencilerimizi ve onları yönlendiren başta Dekan Vekilimiz Doç. Dr. Ali Kuzudişli’ye ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamza Aktaş’a gösterdikleri bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyor ve kendilerini kutluyorum. Bilindiği üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye’nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı halen devam etmektedir. Ülkemizin her kesimindeki duyarlı vatandaşlarımız askerlerimize hem maddi hem de manevi bir şekilde ellerinden ne geliyorsa yardımlar göndermeye çalışıyorlar. İlahiyat Fakültesi öğrencilerimiz de kendi donanımlarına uygun olarak sosyal sorumluluk bilinciyle, şehitlerimize Hatim ve Zeytin Dalı Harekâtı’nın başarıya ulaşması için Fetih Suresi okumak gibi manevi bir katkı sunmaya başladılar. Onları bu desteklerinde dolayı kutluyorum. Gösterdikleri bu hassasiyet pek çok İlahiyat Fakültesine örnek olacak bir davranış özelliğine sahip. Böylesine duyarlı bir neslin yetiştiğini görmek, geleceğe daha ümitli bakmamızı sağlıyor. Ülkemizin birlik beraberliği ve selameti için yardımda bulunan bütün herkese teşekkürlerimi sunuyor, bu uğurda canları pahasına ülkemizi müdafaa eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı ve sabırlar, gazilerimize acil şifalar diliyorum.” açıklamasında bulundu.