Gümüşhane Üniversitesi Tercih Öncesi Üniversite Adayları İle Buluştu

Üniversitemiz, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19, 20, 21 Nisan tarihlerinde 3 gün süreyle düzenlenen 9’uncu Şanlıurfa Üniversite Kariyer Günleri’ne katılım sağladı.

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen, gençlerimizin geleceklerini belirlemesinde büyük öneme sahip olan, 50 üniversite ve 150 akademisyenin katılımıyla organize edilen ‘9. Şanlıurfa Üniversite Kariyer Günleri’ düzenlenen bir törenle açıldı. Törene; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık katıldı.

Öğrencilerin tercih öncesinde üniversiteleri daha iyi tanımaları açısından bu etkinliği düzenlediklerini dile getiren Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan şunları söyledi: “Bu etkinliği Şanlıurfa’da bildiğiniz gibi son yıllarda Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, Rektörlüğümüzle, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ve Piazza’nın destekleriyle sürdürmekteyiz. Bu sene de 50 üniversiteyle birlikte kariyer günlerini birlikte yapıyoruz. Bu etkinlikte öğrencilerimizin üniversitelerimizi tanıması, üniversiteleri görmesi ve üniversite sınavından önce böyle bir etkinlikte beraber olması bizim için çok önemliydi. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise tanımadan hiç bir şey olmayacağını bilinçli ve sağlıklı bir tercihin ancak tanıyarak gerçekleşeceğini ifade ederek, “50 üniversitemizin katılımıyla gerçekleşen fuar, üniversite adayı olan öğrencilerimizin stant açan üniversiteleri görmeleri, tanımaları, yakından izlemeleri, takip etmeleri ve bilinçli tercih yapmalarına yardımcı olacaktır. Bu açıdan kariyer günlerinin yapılması, üniversitelerimizin kendilerini ifade etmesi açısından önemli bir faaliyettir. Aynı şekilde öğrenci gözüyle baktığımızda da edinecekleri bilgiler sayesinde bilinçli bir tercih yapmış olacaklar. Bu etkinliğin düzenlenmesini organize eden Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve etkinliğe katılım sağlamak için Şanlıurfa’mıza gelen 50 üniversite temsilcisine teşekkür ederiz.” açıklamasında bulundu.

Piazza Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilen ve devlet ile vakıf üniversitelerinin stant açtığı tanıtım fuarında üniversitemiz temsilcileri, kendilerine ayrılan stantta üniversite adayı öğrencilere gelecekleri için verecekleri önemli bir karar alma sürecinde hem Gümüşhane’yi hem de Gümüşhane Üniversitesi’ni tanıttı.

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, öğrencilerin meslekleri tanıma noktasında eksiklikler yaşadığını ve düzenlenen bu fuar sayesinde üniversiteye hazırlanan öğrencilerin üniversitedeki bölüm ve bazı meslekleri yakından tanıma fırsatı elde ettiklerini de işaret ederek, “Üniversiteler evrensel bilgi üreten, yayan ve bu bilgiyi kullanarak içinde bulunduğu topluma katkı sağlayan kurumlardır. Bu kurumlarda eğitim görecek gençlere kendileri için en iyi imkânları tanımak gerekir. Bu fuar, göreve geldiğimiz günden beri Gümüşhane Üniversitesi olarak katıldığımız dördüncü tanıtım fuarı oldu. Temel hedefimiz üniversitemizde bulunan fakültelerimiz ve yüksekokullarımızı tanıtıp, tercih yapacak olan öğrencileri üniversitemize çekmektir. Böylesi bir etkileşim ortamının, öğrencilerin bilinçli bir şekilde tercih yapacağına katkı sağlayacağına inanıyorum. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘Üniversite Kariyer Günleri’ sayesinde öğrenciler, üniversitemizin akademik, sosyal ve kültürel imkânlarını, eğitim olanakları ile başarılarını daha yakından tanıma fırsatı buldular. Adı geçen fuar sayesinde hem üniversitemizi hem de Gümüşhane’mizi en güzel şekilde tanıtma fırsatı bulduk. Bu fuarın düzenlenmesinde ve üniversitemizi tanıtmamıza imkân sağlayan başta Şanlı Urfa Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.