Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi TRT’de Finalde

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) başarılarına devam ediyor. Yönetmenliğini İletişim Fakültesi öğrencisi Tolunay Tekmek'in yaptığı 2019 yılında tamamlanan “Pembe Kimlik” adlı belgesel film 11. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri'nde 104 film arasından ilk 10 film arasına girmeyi başararak finale kaldı.
“Pembe Kimlik” isimli belgesel filmin yönetmenliğini Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Tolunay Tekmek, Görüntü Yönetmenliğini 2017 yılında “KIRMIZI” belgeseli ile en çok ödül alan film unvanını elde eden Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Abdurrahman Demir üstlendi. GÜFA Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten’in danışmanlığını üstlendiği filmin çekimleri Şanlıurfa’da gerçekleştirildi.
Doğuştan cinsel bozukluğu olan erkeklerin zorlu yaşam öyküsünün anlatıldığı filmin, belgesel sinema alanının en önemli yarışmalarından olan 11. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri'nde finale kalması sinema otoritelerince takdir topladı. Daha önce 9. TRT Belgesel ödüllerinde "Kamyon", "Kırmızı", "İsterdim" filmleri ile başarı elde eden GÜFA, bu gelişme ile yeniden büyük ödüle aday oldu.
Filmin yönetmeni Tekmek "Başvurduğumuz ilk festivalde finale kaldığımız için çok mutluyuz. Prestijli bir festivalden böyle olumlu dönüşlerin gelmesini doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz. Daha önce başardığımız gibi bu yıl da iyi haberlerle dönmeyi umut ediyoruz” dedi.
Filmin danışmanı GÜFA Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten, “Hassas bir konuyu, toplumsal bir sorunu işlemeyi amaçlayan ve topluma hizmet eden filmin, önemli bir festivalde finale kalması mutluluk verici. Bu başarı, üretilen eserin niteliği açısından bizlere ipucu veriyor. Bu vesile ile projelerin hayata geçirilmesinde büyük desteği olan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek’e ve İletişim Fakültesi’ne teşekkür ediyor, çekilmesi zor bir film projesini hayata geçirdikleri için ise film ekibini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İletişim Fakültesi’nin başarıları ile Türkiye’de adından sıkça söz ettirdiğini belirterek, yeniden yakalanan yükseliş ivmesinin öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizin üretim azimleri ile devam edeceğini ifade etti. İletişim Fakültesinin üniversitemizin dışarıya açılan penceresi olduğunu ve bilimsel üretim konusunda gösterdiği başarının dikkat çekici olduğunu belirten Rektörümüz Zeybek, “İletişim Fakültemiz alanının en iyi kadrolarına sahip ve üretim biçimleri ile ülkemizdeki birçok iletişim fakültesine rol model oluyor. Fakültemiz ve üniversitemizin başarıları, öğrencilerimizin gelecekleri açısından da önemli bir anlam ifade ediyor. Yapılan çalışmalara olan desteğimiz ve işbirliğimiz bu başarılarla somut bir gösterge haline geliyor. Adı geçen belgesel filmin ödülle dönmesi en büyük arzumuzdur. Bu vesile ile tüm akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.
11. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’nde ödüller, 29 Nisan 2019 tarihinde düzenlenecek ödül töreninde sahiplerini bulacak.