Giysi Paylaşım Odasının 3’üncü Yaşı Kutlandı

İhtiyaç sahibi öğrenciler için çoğu hiç kullanılmamış ve tamamı yeni durumdaki giysi, çanta, ayakkabı ve aksesuarları içeren Giysi Paylaşım Odasının üçüncü yılı düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Üç yıl boyunca ihtiyaç sahibi öğrencilere 1800 ürün hediye eden Giysi Paylaşım Odası faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Orhan Bingöl’ün koordinatörlüğünde 3 yıl boyunca başarılı bir şekilde faaliyet gösteren Giysi Paylaşım Odası yeni dönemde de öğrencilerini bekliyor. Faaliyet ile ilgili olarak konuşan Bingöl, “Açıldığı günden bu yana haftanın belli günlerinde öğrencilere ücretsiz bir butik olarak hizmet veren Giysi Paylaşım Odasından şimdiye kadar 1800’ü aşkın ürün alındı. Bu sayı yüzlerce giysi, ayakkabı veya aksesuar anlamına geliyor. Aynı şekilde Gümüşhane esnafı, üniversitemiz personeli ve öğrenciler de odamıza katkı sağlamaya devam ediyor. Odamıza gösterilen bu ilgi bizleri hayli memnun etti. İlgi gösteren, yardım eden herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimizi odamıza bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Yapılan kutlamaya katılan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, böylesi anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi hakkında şunları söyledi: “Bizim kültürümüz yardımlaşmanın özellikle yakından başlamasını uygun görüyor. Çünkü bizim ihtiyacımızın olmaması, bizim mutlu olmamız demek çevremizin de mutlu olduğu anlamına gelmiyor. Hepimizin bildiği üzere üniversitelerde sadece eğitim-öğretim faaliyeti sürdürülmüyor. Aynı zamanda öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz birtakım sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlıyorlar. Çok şükür Giysim Paylaşım Odamız üçüncü yılında 1800’ü aşkın ürünü öğrencilerimize hediye ederek katkı sağlamış. Bunlar çok anlamlı ve önemli sonuçlardır. Söz konusu yardımlaşmanın artarak devam edeceği inancındayım. Bu nedenle de Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Orhan Bingöl başta olmak üzere diğer öğretim üyelerimize, öğrencilerimize, idari personelimize, Gümüşhane esnafımıza ve farklı kurumlardan katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tür sosyal sorumluluk projelerinin artarak devam etmesini diliyorum.”