Girişimcilik Haftası Kutlamaları Sona Erdi

Girişimcilik Haftası Kutlamaları Sona Erdi

Girişimcilik Haftası kapsamında üniversitemizde “Girişimcilik” teması adı altında üç gün boyunca düzenlenen söyleşi programı sona erdi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) bölgede faaliyet gösteren tüm üniversitelerde girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi adına 18-29 Kasım tarihlerini “Girişimcilik Haftası” ilan etmesi nedeniyle 3 gündür üniversitemiz Kongre Merkezi’nde devam eden söyleşi programları sona erdi. Türkiye’de bulunan birçok özel ve kamu kurumlarının yanı sıra kendi girişimini kurmuş başarılı girişimciler ve çalışma hayatının önde gelen isimleri 3 gün boyunca tecrübelerini, hayat hikâyelerini ve başarılarında rol oynayan kritik noktaları katılımcılara aktardılar. Girişimcilik fırsatlarından başarı hikâyelerine, iş ve yaşamından dijital çağda güncel kalmaya, iş fırsatları ve iş geliştirmeye kadar 17 söyleşi gerçekleştirildi. Program aralarında üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından yapılan ve birçok dalda ödül alan belgesel filmler gösterildi. Program, Habitat Derneği üyelerinin yaptığı ‘Güncel Çağda Güncel Kalmak’ adlı sunumla sona erdi. Yapılan söyleşilerin ardından tüm katılımcılara katkılarından dolayı plaket takdimi yapıldı.

Program hakkında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Üç gündür üniversitemizde düzenlenen programda alanlarında uzman birçok katılımcıyı ağırlamaktan ve onların başarı hikâyeleri başta olmak üzere çalışma hayatındaki girişimcilik hikâyelerini, yakaladıkları fırsatlarını ve tecrübelerini öğrencilerimize aktarmalarından çok memnun kaldık. Girişimcilik hayatlarındaki birçok deneyimi ve başarı hikâyelerini bizzat kendi ağızlarından dinledik. Amacımız gençlerimizin girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak değerlendirmeleri konusunda onları teşvik etmektir. Gençlerimizin de onların bu hikâyelerinden hareketle iş ve yaşamdaki fikirlerinin olgunlaşmasına vesile olacağına, girişimciliğe daha sıcak bakacaklarına inanıyorum. Programın ilk gününde üniversitelerin girişimcilik ekosisteminin önemli kurumları olduğunu söyledik. Öğrencilerimizin de bu ekosisteme dahil olmaları adına bir farkındalık oluşturduğunu düşünüyorum. Umuyorum ki bu farkındalık bütün ülkemize taşınır. Gençlerimizin geleceğe hazır olmalarını, dünyayı yakalamalarını ve dünyayla birlikte hareket etmelerini istiyoruz. Bu anlamda etkinliğin amacına ulaştığını söyleyebiliriz. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bahri Bayram’a, üniversitemiz KÜSİ Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çavuşoğlu’na, desteklerinden dolayı DOKA’ya ve değerli bilgilerini programa katılım sağlayarak bizimle paylaşan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.”

  • Gösterim 1035
  • Toplam 4