Geçen Bir Yılın Ardından….

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, göreve gelişinin birinci yıldönümünde bir değerlendirmede bulundu. Prof. Dr. Zeybek yaptığı açıklamada şu noktalara dikkat çekti:
“Sayın Cumurhurbaşkanımızın bizi göreve atamasının üzerinden tam bir yıl geçti. Zaman zaman göreve geldikten sonra üniversitede yapılan işlerle ilgili açıklamalarda bulunduk. Söz konusu bir yılı değerlendirmek gerekirse de şunları ifade etmek mümkün:
Geldiğimiz günden bu yana Üniversitemizde gerek eğitim gerekse de öğrenci kadrolarında nitelikli bir artıştan yana olduk. Akademik personel sayısını arttırırken, öğrenci sayılarımızda da artışlar oldu. Üniversitemizde bulunan lisans ve lisansüstü programların çeşitliliğini arttırdık. Bir üniversitenin gelişimi için lisansüstü eğitimin ne denli önemli olduğu anlayışından yola çıkarak, bu bir yıllık süreçte yüksek lisans ve doktora olmak üzere yeni lisansüstü programları açtık. Ayrıca bünyemizi geliştirmek için lisans eğitiminde de yeni programlar açtık. Böylelikle daha çok tercih edilen bir üniversite olmanın yolunda adımlarımızı attık. Bir üniversiteyi değerli hale getirenin öncelikle öğrenci olduğu bilincinden hareket ederek, öğrenci sayımızdaki artışın ilerleyen yıllarda da devam etmesi için konuyla ilgili yatırımlarımıza devam ediyoruz. Diğer yandan bu öğrencilerimizi yetiştiren öğretim elamanlarımızın da başarılarına destek olmak için gayret gösteriyoruz. Nitekim gerek üniversitelerarası sıralamada gerekse de akademik teşvik sıralamalarında üniversite olarak geçtiğimiz yıllara göre kademe kaydettiğimizi gördük.
Binası tamamlanan kütüphanemizi öğrenci ve öğretim elamanlarımızın hizmetine açarak, onların daha iyi imkanlardan faydalanmalarını sağladık. Kütüphanemizin yeni hizmet binası, birçok üniversitenin sahip olduğu kapasiteden daha nitelikli hale getirildi. Araştırma yapmak isteyenler için nitelikli çalışma ortamlarının yanı sıra, uluslararası düzeyde verilere ulaşma kolaylığı sağlandı.
Üniversite olarak şehirle daha yakın olmaya özen gösterdik. Bu anlamda tarihinde ilk kez düzenlenen Pestil-Köme Çalıştayı’na imza attık. Burada sektör yetkilileri ile üniversite temsilcilerini buluşturarak, alandaki sorunlara çözüm önerileri getirilmesine ve konuya akademik bir bakış açısı kazandırılmasına katkı sağladık.
Gümüşhane’ye özgü olacak şekilde “Gümüşhane” temalı bir uluslararası sempozyum çalışması gerçekleştirerek, yörenin ekonomiden tarihe, sanayiden iletişime kadar çok geniş yelpazede yer alan konu başlıklarının kamuyla paylaşılmasına vesile olmaya gayret gösterdik.
Çeşitli üniversitelerle işbirliği protokolleri yaparak, üniversitemizin dışarıya açılması konusunda gelişmeler kaydettik. Söz konusu bağlantıların önümüzdeki yıllarda başka üniversitelerle de yapılmasını planlıyoruz. Böylelikle daha vizyoner bir üniversite olmayı planlayarak, dış dünyadaki gelişmelerden uzak kalmamaya özen gösteriyoruz.
Biz üniversite olarak hızla büyümeye devam ediyoruz ve özellikle de şehirle daha entegre hale gelmeye özen gösteriyoruz. Belirlediğimiz ilerleme çizgisinde yol almaya devam ediyoruz. Gerek iç gerek dış paydaşlarımızla olan işbirliklerimize önem vererek bu yolda onlarla birlikte yürümenin bizi daha katma değerli hale dönüştüreceğine inanıyoruz.
Bir yılın sonunda nicel ve nitel olarak büyüdüğümüzü söylemek mümkün. Bu büyümede öğrencisinden öğretim elemanına, idari personelinden hizmetlisinde kadar hemen her kesimin katkısı bulunmaktadır. Bize destek veren ve bu yolda kararlılıkla yürümemize olan inancımızı artıran herkese çok teşekkür ediyorum. Bu bir yılda olduğu gibi bundan sonra da görevde bulunduğum sürece hep daha ileriye doğru çalışmalarımıza yön vereceğimizi ifade etmek isterim.”