Ek Yerleştirmeler ile Doluluk Oranı Arttı

Açıklanan 2020 YKS Yerleştirme Sonuçları ile birlikte rekor düzeyde bir doluluk oranına ulaşan üniversitemiz, açılan ek kontenjanlara yapılan tercihlerle birlikte bu oranını daha da arttırdı.

Üniversitemizi tercih eden öğrenci sayısının geçen yıla oranla yüzde 6 artış gösterdiği 2020 YKS yerleştirmelerinde açılan ek kontenjanlara toplam 623 yeni öğrenci yerleşerek, bu oranı daha da artırdı.

Üniversitemiz Lisans bölümlerine 120, Ön Lisans bölümlerine ise 255 olmak üzere toplamda 375 yeni öğrencimiz Gümüşhane Üniversitesi ailesine katıldı. Enstitülerimizde ise açılan ek kontenjanlarda Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne Yüksek Lisans programına 193, Doktora programına da 5 öğrenci yerleşti. Fen Bilimleri Enstitüsünde ise Yüksek Lisans programına 44 ve Doktora programına da 6 öğrenci yerleşti.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Ek Yerleştirmelerle Yerleşen Öğrenci Sayısı

Öğrenci Sayısı

120

Ön Lisans

255

237

11

Toplam

623

Üniversitemizde son güncel rakamlara göre Lisans 10 bin 803, Ön Lisans 7 bin 633, Yüksek Lisans 1299 ve Doktora programında ise 129 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. Geçen yıl Güz dönemi mezunlarından sonra yapılan son güncel değerlendirmelere göre 18 bin 583 olan öğrenci sayımız, bu yıl açılan yeni bölüm ve programlara yapılan yerleştirmelerle birlikte Güz dönemi mezunlarından sonra 1281 öğrenci aratarak, 19 bin 864 öğrenciye ulaştı.

Yıllara Göre Öğrenci Sayıları

19,864

18,583

17,098

Ek kontenjanlarla birlikte 623 yeni öğrencinin Gümüşhane Üniversitesi ailesine katıldığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“2020 YKS Yerleştirme sonuçlarına göre 21.000’i bulan öğrenci mevcudumuz, Güz dönemi mezunları ile yaklaşık 20.000 civarındadır. Öğrenci sayımızın artış göstermesi bizleri onurlandırmakla birlikte bizlere büyük sorumluluklar da yüklemektedir. Bu nedenle öğrencilerimizin rahat, huzurlu ve çağdaş mekanlarda kaliteli bir eğitim alabilmeleri için bütün ekibimizle birlikte sürekli bir çalışma halindeyiz. COVİD-19 salgını dolayısıyla üniversitemiz 2020-2021 eğitim-öğretim güz dönemi eğitimine alınan kararla birlikte 5 Ekim 2020 tarihi itibariyle online (çevrimiçi) olarak başladı. Bahar döneminde ise salgının seyrine göre Sağlık Bilim Kurulu ile Yüksek Öğretim Kurulu’nun görüş ve önerileri dikkate alınarak eğitimin yüz yüze yapılıp yapılmamasına karar vereceğiz. Çünkü bizler de öğrencilerimizi ve onlarla birlikte yüz yüze eğitim yapmayı çok özledik. Üniversitemiz genç ve kısa bir geçmişe sahip olmasına rağmen özellikle şu son 4 yılda fiziki ve akademik yapılanma bakımından önemli mesafeler aldı. Birçok projeyi başarılı bir şekilde tamamladık. Yeni projelerimiz de hızla devam etmektedir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılı içerisinde alt yapısı bakımından çağdaş üniversite normlarına sahip bir üniversite olarak akademisyenlerimiz ve idari personelimizle birlikte çalışmalarımıza aynı gayretle devam edeceğimize inanıyorum. Çünkü kısa sürede başardığımız bu değerler bizleri gelecek için daha da umutlandırmaktadır. Bu sözlerden hareketle ek yerleştirmelerle üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize aramıza, hoş geldiniz diyor, yeni eğitim-öğretim yılının kendilerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”