Değişim Programları Toplantısı Üniversitemizde Yapıldı

Erasmus, Mevlana ve Farabi değişim programları için Bölüm Koordinatörleri Toplantısı, Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi çok amaçlı salonda yapıldı.
Yeni programları tanıtmak, devam eden programlarla ilgili gelişmeleri ve problemleri tartışmak ve akademik birimlerdeki program koordinatörlerinin etkin çalışma stratejilerini geliştirmek amacıyla yapılan toplantıya üniversitemiz fakülte, yüksekokul, bölüm ve anabilim dalı koordinatörleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi, Sürekli Eğitim Merkezi ve Dış İlişkiler Ofisi (GÜSUD) Koordinatörü ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz değişim programlarının önemine vurgu yaptı. Yılmaz, “Üniversiteyi diğer eğitim alanlarından ayıran en önemli noktalardan birisi, bu kurumların uluslararası düzeyde öğrenci ve öğretim elemanlarının farklı kültür ve eğitim ortamları ile buluşmasına olanak tanımasıdır. Değişim programları sayesinde ülkeler ve üniversiteler arasında kültür köprüsü kurulmanın yanında bir farkındalık da yaratılmış oluyor. Söz konusu değişim programlarından üniversitemizde çok sayıda öğrencimiz ve öğretim elemanımız faydalanıyor. Rakamlara baktığımızda üniversite olarak iyi bir noktada yer aldığımızı söylemek mümkün. Bu tür değişim programlarının daha da yaygınlaştırılması için bizlere büyük görev düşüyor. Birimlerimizde bu konuyla ilgili duyuru faaliyetlerimizi güncel tuttuğumuzda etki alanının daha da artacağına olan inancım tam” diyerek, değişim programlarının üniversite eğitimindeki yerine dikkat çekti.
Toplantıda Erasmus, Mevlana, Farabi program temsilcilerine, programların işleyişi ile ilgili gelişmeler, problemler ve yapılması gerekenler aktarılarak, yenilikler ve çalışmalar hakkında bilgi verildi. Yapılan sunumlarla da başvuru süreci ve öğrenim protokolünün hazırlanması konuları ayrıntılı olarak ele alındı.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek uluslararasılaşmanın üniversitemiz açısından önemini vurgulayarak düzenlenen toplantı hakkında, değişim programlarının önemli olduğunu belirtti. Rektörümüz açıklamasının devamında şunları dile getirdi: “Günümüzde bir üniversitelerin stratejik planının, artık uluslararasılaşmaya vurgu yapılmadan hazırlanması neredeyse imkânsız görülmektedir. Gümüşhane Üniversitesi olarak uluslararasılaşmanın temellerinden birisi olan değişim programlarının daha sağlıklı ve işler bir şekilde yürütülmesine önem veriyoruz. Bu nedenle de üniversitemizde her yıl sürekli olarak düzenlediğimiz bu ‘Değişim Programları Bölüm Koordinatörleri Toplantısı’ ile Dış İlişkiler Ofisimiz tarafından akademisyenlerimize değişim programlarının mevzuatları açıklamalı sunumlar halinde anlatılıyor. Erasmus değişim programında 35 üniversite ile anlaşmamız var. Sadece 2017 yılı ve sonrasında 10 üniversite ile anlaşmalar yaptık ve öğrencilerimizi göndermeye başladık. Üniversitemizde her yıl Erasmus öğrenci hareketliliği kapsamında 30-35 öğrencimizi staj yapma ve öğrenim görmeleri için yurtdışına anlaşmalı olduğumuz üniversitelere gönderiyoruz. Aynı şekilde 10 personelimizi de ders alma ve ders verme amaçlı olarak yurtdışı faaliyetlerine gönderiyoruz. Mevlana değişim programı kapsamında yapılan ikili anlaşmalarımız var. Özellikle Bosna Hersek University of Tuzla’da12 bölümde ve University of Sarajevo’da 19 bölümde öğrenci değişimi için anlaşmalar yaptık. Yine aynı şekilde yurtiçinde Farabi değişim programı ile 2019-2020 eğitim öğretim güz ve bahar yarıyılı içerisinde üniversitemizden 46 öğrencimizi ülkemizin çeşitli üniversitelerine gönderiyoruz. Bununla birlikte diğer üniversitelerden gelen 5 öğrencimize de üniversitemizde eğitim vereceğiz. Değişim programlarını başarılı bir şekilde yürüten ve üniversitemizin uluslararasılaşması açısından özveriyle çalışan başta GÜSUD Koordinatörü ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz olmak üzere, Dış İlişkiler Ofisi çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”