BESYO Öğrencilerinden Büyük Başarı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i ziyaret etti.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından ülkemizin çeşitli illerinde düzenlenen yarışmalarda Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri büyük başarı gösterdi. 24-27 Şubat 2019 tarihleri arasında Antalya ilinde düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonasında 65 kg’da Yusuf Yıldızoğlu ve 90 kg’da Cabir Çelik isimli öğrencilerimiz birinci oldu. 55 kg’da Mikail Yaşar ikinci, 70 kg’da Onur Çakmak, 60 kg’da Songül Esen, 55 kg’da Gülden Özkan ve 50 kg’da Büşra Kandemir de dördüncü oldu. Üniversite Bilek Güreşi Takımımız, Takım halinde Türkiye 2’ncisi oldu.

29 Nisan-03 Mayıs 2019 tarihleri arasında Hatay’da düzenlenen Türkiye Üniversiteler Salon Futbolu 1. Lig Müsabakalarında Üniversitemiz Futsal Takımı, takım halinde 3’üncü, 29-30 Mart 2019 tarihleri arasında Zonguldak’ta düzenlenen Türkiye Üniversiteler Salon Futbolu 2. lig müsabakalarında da takım halinde 2’nci oldu.

25 Şubat-01 Mart 2019 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Muay Thai Türkiye Şampiyonasında 75 kg’da Nurşin Karaca ve 57 kg Emine Yalçınkaya isimli öğrencilerimiz derece yaparak Türkiye 3’üncüsü oldular.

17-20 Nisan 2019 tarihleri arasında Bartın’da düzenlenen Wushu Türkiye Şampiyonasında ise 60 kg’da Emine Yalçınkaya Türkiye 3’üncüsü olarak üniversitemizi gururlandıran başarılara imza attı.

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i makamında ziyaret eden öğrencilerimiz aldıkları ödülleri Rektörümüzle paylaştılar. Öğrencilerimizin Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmalarda gösterdikleri başarılardan dolayı Rektörümüz kendilerine teşekkür belgesi takdim etti. Rektörümüz Prof. Dr. Zeybek, “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerimizi göstermiş oldukları bu başarıdan dolayı kutluyorum. Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen müsabakalarda Üniversitemizi gururlandıran başarılara imza attılar. Onların bu başarılarında emek sahibi olan başta Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. İbrahim Can olmak üzere tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.