BESYO Açılan Yeni Bölüme Sporcu Adaylarını Bekliyor

Üniversitemiz Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu yeni dönemde Özel Yenek Sınavı ile öğrenci alımı yapacak ve ülkemizin spor alanında büyük ihtiyacı olan Spor Yöneticiliği Bölümü’ne öğrencilerini bekliyor.
2017-2018 Eğitim öğretim yılında 44 öğrencisini başarılı bir şekilde mezun eden BESYO, 5-8 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak Özel Yetenek Sınavı’na alınacak öğrenciler için hazırlıklarını tamamladı. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Döneminde Özel Yetenek Sınavı ile Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 87, Spor Yöneticiliği Bölümü birinci ve ikinci öğretimine de alınacak 115 öğrenci ile toplam öğrenci sayısı 427 olacaktır. Yüksekokulumuzda 5 öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi ve 1 araştırma görevlisi olmak üzere 8 öğretim elemanı vardır. 2017-2018 Eğitim – öğretim yılında BESYO öğretim elemanları tarafından 4 ulusal makale, 20 uluslararası makale, 35 uluslararası bildiri, 1 uluslararası kitap ve 1 uluslararası kitap bölümü yazarlığı olmak üzere toplam 61 akademik çalışma yapıldı. Ayrıca, 2017 yılında Gümüşhane Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Projesi (BAP) tarafından desteklenen 2 proje tamamlandı. 07-09 Mayıs 2018 tarihleri arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Spor Bilimleri, Turizm ve Rekreasyon Öğrenci Kongre’sine katılan öğrencilerimiz Hareket ve Antrenman Bilimleri Alanında En İyi Sözel Sunum ödülünü aldı. 26 Nisan 2018 tarihinde Yüksekokulumuz koordinatörlüğünde Üniversitemiz Kongre Merkezi’nde “Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-Play Kervanı’’ konulu bir panel düzenlendi. Ayrıca, öğrencilerimizin katılımıyla Erzurum Palandöken’de Kış Kampı, Gümüşhane’de ise Doğa Kampı, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Yürüyüşü ve Gençlik Haftası faaliyetleri gerçekleştirildi. Ulusal ve uluslararası alanda spor bilimlerindeki işbirliğine önem veren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz, Spor Bilimlerindeki işbirliğini artırmak için 21-22 Mayıs 2018 tarihlerinde Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen ve 7 farklı ülkeden (Türkiye, Bulgaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Arnavutluk, Slovenya, Makedonya) 10 üniversitenin Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanları ve Yüksekokul Müdürlerinin (Gümüşhane Üniversitesi BESYO, National Sports Academy “Vassil Levski’’, Konstantin Preslavsky University of Human Faculty of Education, South-West University “Neofit Rilski’’ - Blagoevgrad Faculty of Public Health, Health Care and Sport, University of Zagreb - Faculty of Kinesiology, University of Nis - Faculty of Physical Culture, University Union - Nikola Tesla Faculty of Sport, Sport University of Tirana, University of Ljubljana - Faculty of Sport, Ss. Cyril and Methodius University of Skopje Faculty of Physical Education Sport and Health) katıldığı bir protokol anlaşması gerçekleştirildi.
Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu yönetici, öğretim üyeleri-elemanları tarafından yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2018-2019 eğitim öğretim yılında yeni öğrenci alımına başlanacak olan Spor Yöneticiliği Bölümü’nün hayırlı olmasını diledi. Rektörümüz konuşmasında, “Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, insanın fizyolojik ve psikolojik kapasitesini sporda en yüksek verim elde edebilmek üzere yönlendirebilen ve kapasiteyi geliştirici teknikleri uygulayabilen sporcuları ve spor eğiticilerini yetiştirmek gibi çok büyük bir amaca sahiptir. Bu nedenle de spor bilimleri ve teknolojileri alanında dünya üniversiteleri ile rekabet eden öncü ve lider bir kurum olmayı hedeflemektedir. Tabi bu hedeflerini gerçekleştirmek için bünyesinde yeni bölümler açarak öğrenci çeşitliliğini ve performansını en üst düzeyde tutmaya çalışmaktadır. Yüksekokulumuz; sağlıklı ve yaşam kalitesi yüksek bireylerden oluşturulmuş bir ülke vizyonunu temel alarak çağdaş, evrensel değerlere sahip, kazandığı bilgi ve becerileri uygulamaya yansıtabilen üstün nitelikli Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni, Antrenör ve Spor Yöneticisi yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle de bizler de çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüyoruz. Yüksekokulumuzda 5-8 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak BESYO Yetenek Sınavlarına girecek öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrencilerimiz için her zaman en iyisini ve en doğrusunu yapma gayreti içerisindeyiz. Bu nedenle de yapılacak bu yetenek sınavlarında öğrencilerimizin herhangi bir hak kaybına uğramamaları için bütün mülakatları elektronik ortamda kayıt altına alıyoruz. Böylelikle tüm müsabakalar ve mülakatlar hocalarımız tarafından dikkatle izlenip seçimler yapılacaktır. Yapılan bu çalışmalarda emeği geçen, katkı sunan başta Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Can olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyor, 2018-2019 eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” sözleriyle dile getirdi.