Basketbol Müsabakaları Sona Erdi

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen Üniversiteler Arası 2. Lig Basketbol Grup Birinciliği Müsabakaları sona erdi.

16-20 Aralık 2019 tarihleri arasında Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvaya 12 üniversiteden 10 Erkek ve 6 Kadın Basketbol Takımı kıyasıya mücadele verdi. Erkekler Basketbol A Grubunda mücadele eden 5 takım arasından Erzincan Üniversitesi birinci, Ordu Üniversitesi ikinci, Batman Üniversitesi üçüncü, Kafkas Üniversitesi dördüncü ve Muş Alpaslan Üniversitesi de beşinci oldu. B grubunda ise Karadeniz Teknik Üniversitesi birinci, Bayburt Üniversitesi ikinci, Gümüşhane Üniversitesi üçüncü ve Ardahan Üniversitesi dördüncü oldu.

Kadın Basketbol Takımlarında ise Batman Üniversitesi birinci, Siirt Üniversitesi ikinci, Ordu Üniversitesi üçüncü, İnönü Üniversitesi dördüncü, Gümüşhane Üniversitesi beşinci ve Ardahan Üniversitesi de altıncı oldu. Takımların sonuçları Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Münir Kurudirek tarafından açıklandı. Şampiyon olan takımlara kupaları takdim edildi. Turnuvaya katılan takımlar Gümüşhane Üniversitesi yetkililerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek üniversitemizden ayrıldılar.

Turnuvaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Çeşitli üniversitelerimizden gelen öğrencilerimizi öncelikle selamlarken, şehrimize ve üniversitemize hoş geldiniz diyorum. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası 2. Lig Basketbol Grup Birinciliği Müsabakaları’na şehir ve üniversite olarak ev sahipliği yapmak bizler için ayrı bir mutluluk oldu. Turnuvada başarı gösteren tüm takımlarımızı kutluyorum. Gümüşhane Üniversitesi olarak bundan sonra böylesi sportif aktivitelere ev sahipliğini yapma arzusundayız. Çünkü üniversitemiz her türlü bilimsel aktivitelerin yanı sıra sportif etkinliklere de ev sahipliği yapacak alt yapıya ve kabiliyete sahiptir. Turnuvanın B grubunda mücadele eden ve üçüncülük elde eden Üniversitemiz Erkek Basketbol Takımını da kutluyorum. Umuyorum ki bundan sonraki müsabakalarda takımımız daha büyük başarılar elde edecektir. Takımlarımızın başarılarında pay sahibi olan ve katkı gösteren herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.