Atakan’ın Acısı Halen İçimizde

13 Haziran 2017 tarihinde Gümüşhane’de yurduna giderken dağ yamacından düşen kaya parçalarının çarpması sonucu feci şekilde can veren üniversitemiz Gıda Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu, vefatının birinci yılında anıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Atakan’ın vefatının birinci yıldönümünde halen acılarının taze olduğunu belirttiği konuşmasında; “13 Haziran 2017 tarihi bizim için tarifi imkânsız bir acı günü olmuştur. Gıda Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencimiz, evladımız Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu, kaldığı Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Erkek Öğrenci yurduna gitmek üzere geçtiği Bağlarbaşı Mahallesi, Şahbenderler Semti, Maden Sokak mevkii yolunda bilinmeyen bir nedenden ötürü yamaçtan düşen kaya parçalarının çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetmişti. Öğrencimizin acısı, halen içimizde taze durmaktadır. Atakan’ın ölüm yıldönümünü anmak için 10 Haziran Pazar günü Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camii’nde üniversitemiz idari ve akademik kadromuzun da katılım sağladığı Kuran’ı Kerim okutuldu. Atakan’ı kaybettiğimiz alan, aradan geçen bir yılın ardından alınan birçok önleme rağmen diğer öğrencilerimiz için de halen büyük bir tehlike arz etmektedir. Atakan, bizim sadece öğrencimiz değil, bir evladımızdı. Dolayısıyla onun hayatını kaybetmesi üniversite camiası olarak bizleri derinden üzmüştür. Bundan sonra da bu tür olayların yaşanmaması için bizler elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık ve çalışacağız. Tüm bu duygu ve düşüncelerle beraber öğrencimiz, evladımız Atakan Öztürkmenoğlu’na Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve üniversite camiamıza tekrardan baş sağlığı diliyorum. Allah böyle bir acıyı bir daha bizlere yaşatmasın.” diyerek duygularını ifade etti.