Akçay’dan Rektörümüze Tebrik Ziyareti

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay ve beraberinde Gazeteci-Yazar Turan Tuğlu ve GTSO meclis üyeleri ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i ziyaret etti.

Üniversitemizin İspanya merkezli iki araştırma kurumu tarafından yapılan araştırmalarda dünya sıralamasında 30 bin üniversite arasından yüzde 10’luk dilimde yer alması Gümüşhane’de büyük bir heyecan yaratmıştı. En son olarak da ÖSYM tarafından açıklanan 2020 YKS yerleştirme sonuçlarında da rekor düzeyde doluluk oranına ulaşan üniversitemiz, adından söz edilen ve tercih edilebilir bir üniversite haline geldi. Bu sevindirici iki haberi kutlamak ve Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i üniversitemize yaptığı katkılarından dolayı teşekkür etmek için ziyareti gerçekleştiren Akçay ve beraberindeki heyet, burada Rektörümüze, ilimize ve üniversitemize katkılarından dolayı plaket takdiminde bulundu.

Rektörlük makamında gerçekleşen tebrik ziyaretinde Akçay; “Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanda yakaladığı başarı ve son zamanlarda geçirdiği dönüşüm neticesinde rekor düzeyde doluluk oranını sağlamak müthiş bir başarı hikâyesidir. Bu başarının mimarı olan Rektörümüz ve rektörümüzün şahsında bütün akademik ve idari personelimizi tebrik ediyoruz. Birkaç gündür elde ettiğiniz ulusal ve uluslararası başarıdan Gümüşhane kamuoyu olarak büyük bir gurur ve mutluluk duyduk. Bizim de artık övünebilecek kurumlarımızın olmasından dolayı da büyük bir keyif aldık. Bu başarıların altında büyük bir emek olduğunu biliyoruz. Bizler de bu sevincimizi ve teşekkürlerimizi iletmek üzere geldik. Vermiş olduğunuz emeklere teşekkür ediyoruz.” ifadesinde bulundu.

Yapılan ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Sayın Başkanımızın ve heyetin bizleri ziyareti hayli sevindirici oldu. Tabi göreve başladığımız günden itibaren kendilerinin desteklerini her zaman yanımızda hissettik. Gerek Turan Tuğlu hocamız gerekse Sayın Başkanımız, dernekleşme aşamasından beri üniversitemize emeği ve katkıları olan ileri gelenlerimizdir. Gümüşhane Üniversitesi 2008 yılında kuruldu. Biz aldığımız emaneti teslim edene kadar hep üzerine bir şeyler koyma gayreti içerisinde olduk. Üniversitemizin yakalamış olduğu başarılar, güzel tablolar ortaya çıkarıyor. Bul yıl ki başarılarımızın meyvelerini de Allah nasip ederse gelecek yıl almaya başlayacağız. Bilimsel anlamda çok önemli başarılar yakaladık. 2020-2021 sıralamalarında da bu başarıları sırasıyla görmeye başlayacağız. Biz bunu tek başımıza başarmadık, basınımızın, Ticaret ve Sanayi Odası gibi güzide kurumlarımızın ve gerçekten Gümüşhanenin gelişmesinde büyük mutluluk duyan sade insanlarımızın destek ve dualarından güç alarak gerçekleştirdik. Sonuç olarak da dünya üzerinde bulunan 30 bin üniversite arasından 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi’nin ilk 3 binlerde yer alması küçümsenecek bir olay değildir. ÖSYM tarafından açıklanan 2020 YKS yerleştirme sonuçlarından rekor düzeyde bir doluluk oranı yakalamamız üniversitemizin çıtasını yükseltmiştir. Biz bunu hep birlikte başardık. Sizler gerek basında ve gerekse de Gümüşhane kamuoyunda konuşmalarınız ve açıklamalarınızla hep yapıcı oldunuz, bizlere güç verdiniz. Biz inanıyoruz ki bundan sonraki süreçte daha güzel işler ve gelişmeler olacaktır. Ben hem yönetim ekibimize hem idari ve akademik kadromuza hem de basınımıza, Ticaret ve Sanayi Odamıza ve dualarını bizlerden esirgemeyen tüm Gümüşhane halkımıza katkılarından ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Ziyaret karşılıklı sohbetlerin yapılması sonrasında sona erdi.