Açılacak Yeni Bölümler İçin Çalışmalar Tamamlandı

Üniversitemizde yeni açılacak programlarla ilgili çalışmalar tamamlandı. Senatomuz tarafından kabul edilen programlar onaylanması için Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) gönderildi.

Üniversitemiz senatosu tarafından YÖK’e gönderilecek bölüm ve programlarla ilgili çalışmalar tamamlandı. Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek başkanlığında online (çevrimiçi) olarak toplanan senatomuz, açılması planlanan yeni programlar hakkında gerçekleştirilen çalışmalarla ilişkili kararlar aldı. Senato toplantısında; 3 Doktora, 1 Tezsiz Yüksek Lisans, 5 Ön lisans ve 6 lisans olmak üzere toplam 15 program hakkında yapılan çalışmalar tek tek senato üyelerinin onayına sunularak, YÖK’e gönderildi.

Gerçekleşen senato toplantısı sonrasında açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek açılması planlanan yeni programlar hakkında şunları söyledi: “Üniversitemize uygun gördüğümüz programlar ile ilgili ayrıntılı bir şekilde çalışmalarımızı hazırladık. Senatomuz tarafından da kabul edilen karar neticesinde; 3 Doktora, 1 Tezsiz Yüksek Lisans, 5 Ön lisans ve 6 lisans olmak üzere toplam 15 programın açılması yönündeki görüşlerimizi YÖK’e gönderdik. Yapılacak değerlendirme sonucunda da bu programların açılmasına uygun olup olmayacağına YÖK karar verecek. Üniversitemiz, 4 yıllık süreç içerisinde çok büyük gelişimler katetti. Üniversitemizde yeni bölüm ve programların açılmasına dair YÖK’e gönderdiğimiz dosyaya onay verilmesi dâhilinde bizler de en kısa sürede akademik kadromuzu tamamlayıp, bu programlara öğrenci alımını gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle üniversitemiz bünyesine kazandırılan ve bundan sonra da kazandırılması planlanan bölüm ve programların üniversitemize, şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Gelecek sene açılması planlanan bölümler ile bilgiler aşağıda mevcuttur:

Sosyal Bilimler Enstitüsü – Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Doktora Programı

Fen Bilimleri Enstitüsü – Fizik Anabilim Dalı Doktora Programı ve Jeofizik Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora Programı

Sosyal Bilimler Enstitüsü – İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Ön Lisans Programı

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi – Fizik Bölümü Lisans Programı

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi – Matematik Bölümü Lisans Programı

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi – Moleküler Biyoloji ve Genetik Lisans Programı

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi – Kimya Bölümü Lisans Programı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi – Gümrük İşletme Lisans Programı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi – Uluslararası Ticaret ve Finans Lisans Programı

Torul Meslek Yüksek Okulu – Nüfus ve Vatandaşlık Ön Lisans Programı