1383143092.gif 1387886331.gif

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ

DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

14/03/2011

LLP-Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği kapsamında 2011-2012 Akademik Yılı Güz Yarıyılında mevcut ikili anlaşmalar çerçevesinde öğrenci değişim faaliyeti gerçekleştirilecektir.Başarılı öğrenciler, kontenjanların elverdiği ölçüde, AB Komisyonu’nun Ulusal Ajans aracılığıyla Üniversitemize tahsis ettiği hibe ile Erasmus Öğrencisi olarak anlaşma sağlanan Avrupa’daki üniversitelere gönderilecektir.Kontenjanlarda, bahsi geçen bu hibenin kesinleşen miktarına göre azalma veya artış olabilir.

ERASMUS Öğrenci Öğrenim Hareketliliğiİçin Genel Koşullar:

1) Değişimin gerçekleşeceği akademik yılda lisans düzeyinde öğrenci olması,

2) Öğrencinin kayıtlı olduğu programda birinci sınıfı bitirmiş olması,

3) Lisans öğrencileri için en az 2.00 / 4.00 (70 / 100) not ortalaması olması,

4) Öğrencinin hayatında daha önce Erasmus programından hiç yararlanmamış olması,

5) Yeterli düzeyde yabancı dil bilgisi olması (Yabancı dil seviyesi sınavla belirlenecektir)

gerekmektedir.

Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyetine Üniversitemizin;

• Makine Mühendisliği
  • İnşaat Mühendisliği
  • Gıda Mühendisliği
  • İşletme
  • İktisat

Bölümleri öğrencileri başvuruda bulunabilirler.

Seçim Kriterleri:

• Başvuran öğrencilerin başarı notu hesaplanırken; akademik not ortalamalarının %50’si,
  • Yabancı dil sınav puanının %50’si alınır ve en yüksek puanlı öğrenciler seçilerek tercihlerine göre yerleştirilir,

Seçilen öğrenciler pasaport,vize,seyahat,sigorta ve kalacak yer masraflarını kendilerine verilen hibeden karşılayacaklardır.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

1) Başvuru Formu (Form İçin Tıklayınız)

2) Not Dökümü (Trasnkript)

3) Nüfus Cüzdan Fotokopisi ve 1 Adet Fotoğraf

Başvurular Üniversitemizin Dış İlişkiler Ofisi’ne yapılacaktır.

Seçim Takvimi:

Son Başvuru Tarihi: 01.04.2011

Yabancı Dil Sınav Tarihi ve Yeri başvuruların değerlendirilmesinden sonra ilan edilecektir.

İletişim :Gümüşhane Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi( Kampüs girişindeki tarihi binanın üst katı.)

E-Posta :erasmus@gumushane.edu.tr

Gümüşhane Üniversitesi - Bağlarbaşı Mahallesi 29100 / Gümüşhane Tel: 456 2337425 pbx Faks: 456 2337427