1399461297.gif
Sağlık Hizmetleri MYO İlk ve Acil Yardım Programına Öğrenci Alım Kriterleri

Aşağıda ki, kriterler ÖSYM Başvuru Kılavuzunda yayınlanmıştır.

Bk.6. :“Bu programa alınacak öğrencilerin, tam teşekküllü bir hastaneden sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları; kurtarma, taşıma işlerinde yeterli vücut yapısı ve gücüne sahip olmaları; öğretim programı gereği ikinci sınıfta araç kullanmaların zorunlu olması nedeniyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir.”

Bk. 38. :“ Bu programa kayıt olacak öğrenciler, uygulamalı derslerde mesleğin gerektirdiği üniformayı giymek zorundadırlar.”

Bk.274. :“Bu programa alınacak erkek öğrencilerin 1,65’ metreden, kız öğrencilerin ise 1,60’ metreden kısa olmamaları, boy uzunluğunun cm olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekiple çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.”

Not: Yukarıda ki özellikleri taşımayan öğrenciler programa kayıta hak kazansa dahi kayıtları yapılanmayacaktır.
Gümüşhane Üniversitesi - Bağlarbaşı Mahallesi 29100 / Gümüşhane Tel: 456 233 1000 pbx Faks: 456 233 1119